Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kjelsås skole satser trespråklig

Rektor Alf Hansen ved Kjelsås skole håper å kunne tilby elevene på femte, sjette og syvende trinn et andre fremmedspråk innen 2007.

Kjelsås Skole satser på språk. – Vi håper å kunne tilby elevene enda et fremmedspråk - i tillegg til engelsk, sier rektor Alf Hansen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.05.2006 kl 10:01

Kjelsås: I dag lærer barna på Kjelsås skole engelsk fra andre klasse. Men hvis rektor og ledelsen får det som de ønsker, vil det kanskje allerede fra neste skoleår bli mulig å velge et andre fremmedspråk - i tillegg til obligatorisk engelsklæring. Den nye reformen gjennom "kunnskapsløftet" gir nye føringer for skoleeier (les: Oslo kommune). Men også større individuell frihet - særlig når det gjelder metodevalg.

– Kjelsås skole ønsker å bruke "ekstra-timer" - (les: "kommunale styrkingstimer") på et andre fremmedspråk. Det har vi hatt muligheten til før også. Men intensjonene i "kunnskapsløftet" om å satse mer på et andre fremmedspråk - mulig også obligatorisk på ungdomskolen slik byrådet ønsker - gjør at Kjelsås skole nå setter et andre fremmedspråk mer på dagsorden, sier Hansen.

Han forteller at mye skal på plass.

– Vi må blant annet søke Oslo kommune om godkjennelse. I tillegg må læreressursene på plass. Men vi håper å få dette til så snart vi kan, og innen 2007, sier rektoren.

Han legger til at det blir elevene på femte, sjette og syvende trinn som eventuelt får muligheten til å velge et andre fremmedspråk.

– Hvilke tilleggsspråk elevene kan velge i, er ennå ikke bestemt. Igjen vil det være avhengig av tilgjengelige læreressurser, sier Hansen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...