ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Kjelsåskvinne bitt av hund - på sykehus i flere dager

Det ble en annerledes sommerferie for kvinnen, men som tross alt tenker at det kunne gått mye verre. Foto: PRIVAT

– Man skal være grunnleggende skeptisk til å gå bort til hunder, sier hundeekspert Geir Marring.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.08.2017 kl 13:16

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NORDRE AKER: Det var på sommerferie i Østfold at den lite hyggelig hendelsen skjedde.

– Vi var ute og gikk tur, og kom i prat med noen på veien. Jeg bøyde meg ned for å klappe hunden deres, og så satt den tennene i hånden min. Helt uten forvarsel, forteller kjelsåskvinnen, som ønsker å være anonym.

Det blødde veldig mye, og selvfølgelig gjør det vondt og man blir redd.

Fire dager

– Det endte med fire dager på sykehus, sykemelding og en noe annerledes sommerferie. Saken er også politianmeldt. Jeg forteller dette nå for å advare andre mot å tro at alle hunder er ok å klappe. Dette var en stor og sterk hund, og jeg tenker på hva som kunne skjedd hvis det hadde vært et lite barn som klappet den.

Hunderasen er en Akita japansk spisshund.

ANNONSE

Saken er ifølge kvinnen under etterforskning, og hun ønsker derfor ikke å stå frem med navn. Hva som eventuelt skjer videre med hunden er ikke klart ennå.

Lærepenge

– Jeg er glad i katter og hunder jeg, og kommer til å fortsette å være det. Men klart at vi har fått oss en skikkelig lærepenge. Oppi alt dette, så gikk det jo bra tross alt. Det kunne jo gått så mye verre, sier hun.

LES OGSÅ: Du må nok ta høyde for kø her - lenge!

Ikke statistikk

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med Oslo politidistrikt, om hvor mange anmeldelser hvert år som gjelder hund som biter mennesker, i Oslo. Politiet oppgir at de ikke har spesifikke tall på dette.

Dagsavisen skrev i 2015 at nøyaktig hvor mange som totalt sett blir angrepet og skadet av «menneskets beste venn», er uvisst. Verken Folkehelseinstituttet eller Helsedirektoratet har heller tall for dette - her kan du lese saken i Dagsavisen.

ANNONSE

Ifølge Norsk pasientregister ble det registrert 11.167 skader på grunn av «kutt, bitt, stikk og skudd» i 2015. Hvor stor andel av dette som var hundebitt, er ukjent.

Hundeekspert Geir Marring med vorstehhund. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Ikke mer aggressiv

Hundeekspert Geir Marring synes det er lurt å ikke gå bort til alle hunder.

– Vi går jo ikke bort til alle andre mennesker, vi vil jo vite hvem vi har med å gjøre. Man skal være grunnleggende skeptisk til å gå bort til hunder, mener Marring, som selv også er lokal fra Kjelsås og Grefsen.

LES HER TIDLIGERE INTERVJU MED GEIR MARRING I NORDRE AKER BUDSTIKKE

ANNONSE

Han forteller videre generelt om hunders adferd.

– Hunder har i utgangspunktet stor bitevegring, og ønsker ikke å bite. Men noen ganger føler hunder og andre dyr, at de blir satt i en situasjon som gjør at de føler at de må bite. Hunder kan også ha vondt, være syke, uten at eier også vet det, sier Marring.

Og legger til at hans erfaring er at rasen Akita, ikke er mer aggressiv enn andre hunderaser.

Biter igjen

– Jeg kjenner ikke denne nevnte hendelsen, og uttaler meg kun på generelt grunnlag. Men det er uansett ikke alle hunder som liker at noen går bort til de, klapper de eller tar på de. Vi liker å tenke på at hunden er menneskets beste venn, men sånn er det ikke alltid.

– Men så er det også slik, at en hund som har gått over grensen, og bitt et menneske, ofte kan gjøre det igjen. I tillegg, en hund som biter så hardt og lenge at man må på sykehus i flere dager, som det er beskrevet at kvinnen måtte i dette tilfelle, slike hunder vil jeg si på generelt grunnlag at man ikke tjent med å ha i samfunnet, sier Marring.

ANNONSE

Han peker også på det psykiske, ved det å bli bitt.

– Å bli bitt av en hund gjør ikke bare fysisk vondt og skade, men også psykisk. Jeg er mye i rettsapparatet i forbindelse med hund, og hundebitt og angrep kan gi skade for livet. Ikke minst for barn som blir utsatt for hundebitt, de kan bli redd hunder resten av livet, sier Marring.

LES OGSÅ:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE