Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kjenner du igjen denne?

Slik ser gullfasanen ut. Nå er den ikke på rømmen lenger. Foto: Brann- og redningsetaten (Twitter @oslo110sentral)

Har du tips til saken? Send tips!

Brannvesenet har fanget en uvanlig fugl på Berg, og etterlyser eieren.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.09.2016 kl 21:50

BERG: Søndag tvitrer brannvesenet:

"Vi har funnet denne fuglen i Irisveien. Er det noen som savner den?
Kontakt oss på tlf 23469600."

Som bildet viser er det en staselig fugl de har fanget.

Vi mener imidlertid å dra kjensel på rømlingen. Forrige helg skrev vi om fuglen som besøkte Nordberg Tennis, men som da ikke lot seg fange.

Les om det her: - Hvis den lever vilt i Norge blir jeg litt sjokkert!


Vi spurte leserne om hva slags fugl det var snakk om. Og fikk klart svar:

Det var en gullfasan!

Den lever ikke fritt i Norge, men er visstnok populær blant fugleentusiaster.

Nå er ikke gullfasanen på frifot lenger. Men hvor hører den hjemme? Hvor har den rømt fra? Kontakt brannvesenet på telefonnummeret over, og/eller send oss en e-post om du vet noe.

Her kan du se videoen Nordberg Tennis la ut på sine nettsider sist lørdag:
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Fra Kina, men lever i Storbritannia

Ifølge Wikipedia er gullfasan en fjellfugl fra sentral-Kina. Den ble imidlertid innført til Storbritannia, og hekker nå fritt i områdene Galloway sørvest i Skottland og East Anglia øst i England.

Arten trives særlig godt i yngre plantefelt av bartrær. Fuglen holder seg skjult og er ikke lett å oppdage. Den kan fly, men foretrekker å gå eller løpe på bakken, noe videoen fra Nordberg Tennisklubb viser.

LES FLERE NYHETER FRA NORDRE AKER HER!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...