Nordre Aker Budstikke

Problemet med overnattinger og forsøpling fortsetter:

– Kjenner på en fortvilelse og avmakt

Dette bildet er tatt fra Kjelsåsveien søndag formiddag, i det en person er i ferd med å "gå på do" mellom steinene under Sinsenbrua. Nordre Aker Budstikke har anonymisert personen på bildet. Muselunden med grøntanlegg og fotballbaner ligger på andre siden av veien.

I flere år har det bodd og levd folk under Sinsenbrua – med Nordre Åsen borettslag, Muselunden og Skeids fotballbaner som nærmeste nabo. – Skal man bare gi opp? spør Kjersti Hovland fra borettslaget, som har sendt mange klager og henvendelser til kommunen om forholdene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2018 kl 10:19

MUSELUNDEN / SINSENKRYSSET: Alle må på do, også de som bor under Sinsenbrua. Lett synlig, der folk går og kjører langs Kjelsåsveien, setter han seg ned, søndag morgen. På andre siden av veien er Skeids fotballbaner og grønne Muselunden.

Nordre Åsen borettslag, som er nærmeste nabo til området, er fortvilet over situasjonen med romfolk under Sinsenbrua og i området ellers. Det har de vært i flere år nå. I fjor kom byrådets handlingsplan om hvordan håndtere problemstillinger med tilreisende, som ulovlig teltleire og forsøpling.

HER KAN DU LESE HELE PUNKTLISTA TIL BYRÅDET

I Aftenposten lørdag kunne man lese om ulovlig camping i Oslo:

Over 90 villcamper i marka og 80 i byggesoner. Det måtte Bymiljøetaten rydde i fjor. Det ble også rapportert om over 200 overnattinger på utfartsparkeringer i tilknytning til Marka, ifølge Bymiljøetatens årsberetningen for 2017.


LES OGSÅ: Fnyser av byrådets romfolkplan

Borettslaget forteller om forsøpling i nærområdet. Foto: PRIVAT

Samme i år

Men for borettslaget på Nordre Åsen oppleves situasjonen lik som tidligere år.

– Jeg har etter nyttår sendt tilsammen seks mailer til byrådsavdelingen, for å rapportere om overnatting under Sinsenbrua. Den ene mailen inneholdt bilder av tyvegods som ble oppbevart bak ett av våre garasjeanlegg, i Nordre Åsen borettslag. Den eneste mailen jeg har fått tilbakemelding på, er den som gjaldt tyvegodset, forteller Kjersti Hovland, som inntil nylig har vært styreleder i borettslaget.

Bak garasjene i borettslaget er det lager. Foto: PRIVAT


– Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) oppfordrer oss til å ringe politiet når vi observerer overnatting. Men når vi kontakter politiet, så er de tydelige på at de må prioritere, og da kommer denne typen oppdrag ikke først. I tillegg at dette egentlig er en jobb for Oslo kommune og Rusken.

Hovland forteller at det nå er like ille med problematikk i tilknytning til romfolk som bor og oppholder seg ved Sinsenbrua og i Muselunden.

– Jeg har prøvd å få noen til å gjøre noe med dette i flere år nå, og jeg kjenner på en fortvilelse og avmakt på at vi i mars i år startet på nytt igjen med overnatting, matlaging og forsøpling av området. Beboere har også observert bostedsløse bruke våre hekker til toalett, og vi må nå fjerne og klippe ned hekker på grunn av dette. Det er ingen endring fra i fjor. Skal man bare gi opp? spør Hovland.

LES OGSÅ: Politiet på befaring under Sinsenbrua: – Var ikke klar over omfanget

I flere år har tilreisende bodd og levd under og ved Sinsenbrua og Muselunden, nedenfor Nordre Åsen.

– Handler tross alt om bomiljøet

Byrådsleder Raymond Johansens byrådssekretær henviser oss videre til Bymiljøetaten, når vi tar kontakt om saken.

– Jeg forstår godt at folk ved Nordre Åsen syns dette er ubehagelig og fortvilende.
Vi har patruljer ute hele tiden for å bryte opp og rydde ulovlige teltleire. Men akkurat dette området er en utfordring, både fordi dette ikke er en teltleir og at det er Statens Vegvesen som eier og har myndigheten under brua. Men det skal ikke stoppe oss i kommunen til å forsøke å bidra til en løsning her. Dette handler tross alt om bomiljøet til folk, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Bymiljøetaten, til Nordre Aker Budstikke.

Han fortsetter:

– Vi vil ta saken opp på neste møte i samarbeidsrådet for tilreisende EØS-borgere uten fast bopel, og forsøke sammen med politiet, de frivillige organisasjonene og etatene representert der, å finne en løsning sammen med Statens Vegvesen.


LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...