Nordre Aker Budstikke

Kjøper Frysja-tomt for 350 mill. til skoleformål

Frysjaveien 31. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Onsdag vedtar bystyret å kjøpe skoletomt til ny Frysja-skole.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.05.2017 kl 19:26

BREKKE: Byrådet innstiller til bystyret å vedta kjøp av Frysjaveien 31, der Møller Gruppen holder til i dag.

Rent praktisk kjøper Oslo kommune samtlige aksjer i Frysjaveien Eiendomsinvest AS, som eier alle aksjer i Frysjaveien 31 AS, som igjen er eier av eiendommen Frysjaveien 31.

Eiendommen er i dag regulert til industri, og må omreguleres til skoleformål før byggingen kan igangsettes.

NB! Kjøpsbeløpet har blitt endret i perioden mellom at denne saken ble skrevet og bystyret behandlet saken 10. mai 2017.

Møller Gruppen holder til på adressen i dag. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

840 elever

I forslag til skolebehovsplan som nå er på høring, fremgår det at det skal bygges en skole i Frysja-området, innenfor planområdet til den nye Frysja-bydelen, hvor det kan komme opp mot 2000 nye boliger.

LES MER OM PLANENE FOR FRYSJA-UTBYGGINGEN HER.

Skolen skal etableres som en ny barneskole med fire paralleller og nedgravet flerbrukshall, for 840 elever.

Skolen planlegges ferdigstilt i 2021. Fremdriften er avhengig av flere faktorer; erverv av og tilgang til tomt og raskt gjennomført detaljregulering. Dersom skolen ikke lar seg ferdigstille til 2021 fremskyndes utvidelsen av Engebråten skole, slik at Frysja-elevene kan gå der i en periode.


LES OGSÅ: Engebråten skole skal utvides, og det blir ny skole på Voldsløkka. Les hva skolebehovsplanen betyr for Nordre Aker her

350 millioner kroner

Dersom bystyret onsdag vedtar å kjøpe tomten, må eiendommen forvaltes frem til eksisterende bygg rives og skole oppføres. Dette vil gjøres gjennom videre utleie til dagens leietager. Det må oppnevnes nytt styre og styreformann i eiendomsselskapet, ifølge saksfremstillingen til bystyret.

Det er Frysjaveien 31 Oslo kommune ønsker å kjøpe. Her holder Møller Gruppen til i dag. (GOOGLE)

Frem til bygget rives, vil kommunen (som eier av aksjeselskapet) ha leieinntekter i bygget.

Aksjene i Frysjaveien Eiendomsinvest AS kjøpes for kroner 354.102.588, betingelsene fra selger er at kjøpet vedtas innen 31. mai.


Frysjaveien Eiendomsinvest AS eies av Toluma AS med 35,5 prosent, Vatne Capital AS med 25 prosent, og en rekke mindre aksjonærer (under 5 prosent).

OPPDATERING: I forkant av bysyremøtet ble det gjort endringer i sakspapirene. Den opprinnelige saken, som denne artikkelen er basert på, ble trukket. Etter ny behandling i Finanskomiteen ble kjøpesummen endret. Ny tekst: «Aksjene i Frysjaveien Eiendomsinvest AS kjøpes for kr 146.000.000, som vil være kjøpesum i siste opsjonsperiode.

Saken ble vedtatt av bystyret 10. mai, med kjøpesummen som nevnt over, ikke 350 millioner som skrevet i denne artikkelen.

LES OGSÅ: Plan- og bygningsetaten konkluderte med at en annen tomt på Frysja var best egnet til skole. Det likte Utdanningsetaten og Eiendoms- og byfornyelsesetaten dårlig

Transformasjonen av Frysja-området er i gang. Her riving av Hjemmet-trykkerier i Frysjaveien 42. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...