Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

En meget god investering

Kjøpte for 800.000 – nå selger de for 14,5 millioner

Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

For veldig mange år siden kjøpte familien Woldmo et lite hus i Damveien. Nå skal de selge. – Vi er jo fornuftige mennesker, sier det sjarmerende eldre ekteparet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.04.2015 kl 13:00

LOFTSHUS/GREFSEN: Det må være spesielt å bestemme seg for å flytte fra et hus som man har bodd i mange, mange år. Der barna har vokst opp, der man kanskje har vært med å bygge ut og opp huset selv, og der vennskapsbånd har blitt knyttet med naboer og nærområdet. Der man har blitt gammel.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Det er en egen ro i Damveien, fredag formiddag. Huset i Damveien 5 var opprinnelig et beskjedent hus, da familien Woldmo skulle flytte fra Disengrenda og opp i enebolig, for nesten 40 år siden. De falt for boligen med den store hagen og alle frukttrærne.

Les også: Rumpeldunk i virkeligheten? Her gjør de som Harry Potter

Tre ganger'n

Ingen tvil om at Erik og Aase Marie Woldmo fortsatt er veldig glade i og stolte av huset, som nå er nesten tre ganger så stort som det var for nesten 40 år siden. For etter hvert som årene gikk, ble de en familie på fem som trengte mer plass.

Mye er bevart i huset. Også inventar. Blant annet i kjellerstuen står fortsatt sofaen ekteparet fikk når de giftet seg. I tillegg til alle minnene som sitter i veggene.

Les også: Derfor er hun drømmedama til byråden

– Jeg har alltid hatt en interesse for håndverksarbeid. Der jeg vokste opp på småbruk i Krødsherad, var det mye byggeaktivitet. Jeg fulgte nøye med og lærte mye. Tidlig bestemte jeg meg for å bli bygningsingeniør, forteller Erik.

Men det blir ikke alltid som man tror. Men ble ikke så gærent å bli offiser i forsvaret heller.

– Men interessen for bygging har jeg beholdt. Jeg vet nok nesten nøyaktig hvor hver eneste spiker går her i huset, ler militæren.

Fornuftige

Det er orden i det romslige huset til Aase Marie og Erik. Hun også har arbeidet i forsvaret, og alt ser ut til å være på stell. Imponerende, med tanke på at her bor det godt voksne folk på flere hundre kvadratmeter.

– Ja det er jo en grunn til at vi nå skal flytte herfra. Vi er jo fornuftige mennesker. Klart det er vemodig. Her har vi jo bodd i så mange år, lagt ned så mye arbeid og kjærlighet. Vi har jo vært med på hele reisen fra den lille boligen til det huset er i dag, sier ekteparet.

Og det har vært en lang prosess å komme dithen, at man tar kontakt med megleren.

Les også: Bydelen sier nei til flere studentboliger her

Savne snømåking?

– Vi trodde egentlig at vi skulle holde ut her i noen år til. Men tiden er inne. Vi er opptatt av at ting skal være i orden. Men nå har vi ikke lenger krefter til å opprettholde vedlikeholdet, legger Erik til.

– Jeg er ikke sikker på om jeg kommer til å savne verken gressklipping eller snømåking! sier Erik.

– Du skal bare se hvor nøye han er når han holder på, ler Aase Marie.

Nå ser det hyggelige eldre paret fremover til å bo i en lettstelt leilighet, med alt på ett plan.

– Vi har jo blinket oss ut en leilighet som vi har veldig lyst på, med blant annet garasje i kjelleren og heis rett opp i leiligheten. Mangler bare supermarked i første etasje, ler ekteparet.

– Størrelsesmessig er den faktisk på rundt det samme som vi begynte på her i Damveien. Men vi kan foreløig ikke avsløre hvor det er, smiler Erik lurt.

Les også: Bolig solgt 2,2 milloner over takst – før visning!

Går i generasjoner

Megler Joakim Ian Tangen i DnB forteller at det ikke er så ofte slike eiendommer som denne i Damveien, kommer for salg.

– Vi erfarer at store boliger på fine tomter og med god beliggenhet, som denne, ofte går videre i generasjoner i dette området, og ikke kommer på det åpne markedet, sier Tangen.

Han fortsetter.

Dette er en spesiell bolig med mange muligheter. I utgangspunktet er jo også dette en generasjonsbolig, sier megleren.

Det er ikke ofte journalisten får både kaffe og winerbrød ute på jobb. Det var også skikkelig hyggelig inne i den staselige stua til familien Woldmo. Langt ned i den myke skinnstolen.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

En god investering

Det kan bli spennende dager etter påske for Aase Marie og Erik. Ikke lenge til boligen skal ut på det åpne markedet. Det har slett ikke vært noen dårlig investering, det de gjorde for snart førti år siden.

– Vi betalte rundt 800.000 kroner for nøyaktig 38 år siden for boligen her i Damveien. Det var og er mye penger! forteller paret.

Nå er boligen verdsatt til hele 14.500.000 kroner.

Men dere har jo så mye her? Hva gjør dere med alle møblene, alle tingene, når dere flytter inn på noe som er så mye mindre?

– Ja vi har jo begynt å rydde. Noe skal barnebarn overta, noe tar vi med oss. Så får vi se med resten. Det skal nok gå bra, tror Erik.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...