ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Klager på hønebråk

Gull blåbandet og svartbandet høner. Takk til hobbyhons.com for utlån av bildet. Foto: ILLUSTRASJON/HOBBYHONS.COM

For det er vel grenser for hvor sent også hønene skal få kakle utendørs? Eller ikke - bydelsoverlegen har i hvert fall forslag til rimelig innetid for hønene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.09.2017 kl 18:57

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NORDRE AKER: Det er nok mange forskjellige henvendelser og klager bydelen og bydelsoverlegen skal forholde seg til.

Lov å ha høner

I bydelens innkomne post, så lå en klage og henvendelse om nettopp høner i nabolaget. Bydelsoverlege Bjørn Sletvold skriver i brev tilbake til avsenderen, og forklarer at det faktisk ikke er regler mot å ha høner i byen og i Nordre Aker.

– Du spør om hønsehold er lov i villastrøk. Det er ingen lovregulering som stopper hønsehold i byområder. Det forutsettes at den som holder høns følger forskrift om hønsehold, samt dyrevelferdslovgivning, skriver bydelsoverlegen.

Høneinnetid

Men det er jo grenser for hvor sent også hønene skal få kakle utendørs.

– I henhold til støyforskriften, er det rimelig å kreve at hønene holdes inne fra klokken 23.00 til klokken 07.00 om morgenen, skriver bydelsoverlegen videre, og kommer også med forslag til hvordan hønsestøy kan dempes.

ANNONSE

– For eksempel blending av vindu i hønsehus, samt lydisolering. Dette kan avhenge av lokale forhold som for eksempel avstand til nabo og lokalisering av hønsehus, ifølge bydelsoverlegen, som også oppfordrer til dialog mellom klager og høneeieren.

Tilskudd for hønsehold

Og kanskje kan det bli mange flere høner i hovedstaden etter hvert. For ifølge byråd for miljø- og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg (MDG), kan man søke om tilskudd til blant annet hønsehold.

Tidligere i år skrev Sagene Avis blant annet følgende:

– Oslo kommune ønsker å fremme urbant landbruk og utlyser derfor en tilskuddsordning, som skal bidra til økt kunnskapsutvikling og mer urban landbruksaktivitet i Oslo.

– Urbant landbruk gjør Oslo grønnere, samtidig som det skaper møteplasser for inkludering og bygging av sosiale fellesskap. Derfor har byrådet opprettet en tilskuddordning som kan vekke til live grønne fingre, og bidra til flere spennende prosjekter som birøkt, hønsehold og dyrkekasser i nabolag rundtomkring i Oslo, sier byråd Berg.

ANNONSE

Her kan du lese hele saken.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE