Nordre Aker Budstikke

Klager på hønebråk

Gull blåbandet og svartbandet høner. Takk til hobbyhons.com for utlån av bildet. Foto: ILLUSTRASJON/HOBBYHONS.COM

For det er vel grenser for hvor sent også hønene skal få kakle utendørs? Eller ikke - bydelsoverlegen har i hvert fall forslag til rimelig innetid for hønene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.09.2017 kl 18:57

NORDRE AKER: Det er nok mange forskjellige henvendelser og klager bydelen og bydelsoverlegen skal forholde seg til.

Lov å ha høner

I bydelens innkomne post, så lå en klage og henvendelse om nettopp høner i nabolaget. Bydelsoverlege Bjørn Sletvold skriver i brev tilbake til avsenderen, og forklarer at det faktisk ikke er regler mot å ha høner i byen og i Nordre Aker.

– Du spør om hønsehold er lov i villastrøk. Det er ingen lovregulering som stopper hønsehold i byområder. Det forutsettes at den som holder høns følger forskrift om hønsehold, samt dyrevelferdslovgivning, skriver bydelsoverlegen.

Høneinnetid

Men det er jo grenser for hvor sent også hønene skal få kakle utendørs.

– I henhold til støyforskriften, er det rimelig å kreve at hønene holdes inne fra klokken 23.00 til klokken 07.00 om morgenen, skriver bydelsoverlegen videre, og kommer også med forslag til hvordan hønsestøy kan dempes.


– For eksempel blending av vindu i hønsehus, samt lydisolering. Dette kan avhenge av lokale forhold som for eksempel avstand til nabo og lokalisering av hønsehus, ifølge bydelsoverlegen, som også oppfordrer til dialog mellom klager og høneeieren.

Tilskudd for hønsehold

Og kanskje kan det bli mange flere høner i hovedstaden etter hvert. For ifølge byråd for miljø- og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg (MDG), kan man søke om tilskudd til blant annet hønsehold.

Tidligere i år skrev Sagene Avis blant annet følgende:

– Oslo kommune ønsker å fremme urbant landbruk og utlyser derfor en tilskuddsordning, som skal bidra til økt kunnskapsutvikling og mer urban landbruksaktivitet i Oslo.

– Urbant landbruk gjør Oslo grønnere, samtidig som det skaper møteplasser for inkludering og bygging av sosiale fellesskap. Derfor har byrådet opprettet en tilskuddordning som kan vekke til live grønne fingre, og bidra til flere spennende prosjekter som birøkt, hønsehold og dyrkekasser i nabolag rundtomkring i Oslo, sier byråd Berg.


Her kan du lese hele saken.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...