Nordre Aker Budstikke

Nye Kjelsåsveien 114-116:

Klager utbyggingen inn for Fylkesmannen

Etter planen er dette nye Kjelsåsveien 114 - 116, trikken i Grefsenveien til venstre i bildet. Sveitservillaen er på denne illustrasjonen kun markert med firkantet hvitt bygg mot Myrerskogveien - ytterst i grøntområdet. Foto: EIENDOMS- OG BYFORNYELSESETATEN/Hille Melby Arkitekter AS

«Så langt har vi blitt avfeid (…) Vi forstår et behov for omsorgsboliger i Oslo, men planer, regler og forskrifter skal vel følges uavhengig av formål?»

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.09.2015 kl 10:27

KJELSÅS: Som Nordre Aker Budstikke skrev om for kort tid siden, er i planene store endringer på gang, for Kjelsåsveien 114-116. Ny bebyggelse med blant annet 80 omsorgsleiligheter.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Det legges også opp til å flytte den gamle og bevaringsverdige sveitservillaen på tomten, tidligere politistasjon på Kjelsås, til andre enden av tomten, syd mot Myrerskogveien.

Forslagsstiller til prosjektet er kommunens Eiendoms- og Byfornyelsesetaten. Like før sommeren vedtok Oslo Bystyre detaljregulering av eiendommen i Kjelsåsveien 114-116, der blant annet Kuben Eldresenter holder til.

LES OGSÅ: Den nye Alerselva-turveien fra Kjelsås til Nydalen fikk en skikkelig test av det kraftige regnværet

Lite gehør

Det har vært flere beboere i området som har klaget på planene. Men det var lite gehør å få hos politikerne og kommunen. Bortsett fra noen små justeringer i planen, som bevaring av åtte trær og nyplanting av fem nye, så ble planene vedtatt slik utbygger Eiendom- og byfornyelsesetaten ønsker.

Klage til Fylkesmannen

Men nå har beboere i nærområdet klaget utbyggingsplanene inn for Fylkesmannen, beboere som føler at deres innspill til planen har blitt «avfeid på en urimelig måte». Og som etterlyser alternative forslag til utbygging på tomten.

LES OGSÅ: Her skal du få en skikkelig nøtt: Hvor går grensen mellom Grefsen og Kjelsås?

De peker også på det de opplever som feilaktige fremstillinger av prosjektet, og at ikke politikerne har fått tilstrekkelig informasjon i forhold til det vedtaket som har blitt gjort.


Klagerne mener også at utnyttelsesplanene for tomten er 50 prosent BYA, og ikke 40 BYA, som fra sakspapirene.

– Misvisende

– Illustrasjonstegningene er videre misvisende når det gjelder det faktiske terrenget på tomtene. På tegningene kan det se ut til at det er relativt flatt mellom Kjelsåsveien mot Grefsenveien, mens realiteten er at tomtene skråner ganske kraftig fra starten, står det også i klagen.

Og hvorfor må den gamle sveitservillaen flyttes? Det står også i planene «dersom dette ikke går, kan de sette opp et bygg med tilsvarende størrelse?»

LES OGSÅ: Bli med på Norges største turmarsj på torsdag – langs Akerselva!

Speilvendt?

– For eksempel kunne et alternativ være å bevare villaen i Kjelsåsveien der den er i dag, og speilvende prosjektet, foreslår beboerne.


Som viser til småhusplanen, og at de ikke har fått noe «fornuftig svar» på hvorfor småhusplanen i dette tilfellet skal fravikes, og omreguleres.

– Det er uklart hvor høy bygningen faktisk blir, men i svar skisseres 11 meter fra Kjelsåsveien, og opp til 14 meter før takterrassen starter i Nord, skriver også klagerne.

Innsyn

– Foreslåtte plantegning medfører betydelig innsyn mot naboer i Nord, med hele 21 terrasser og takterrasse direkte mot naboenes uteområder, i tillegg til innsyn mot oppholdsrom og soverom, står det videre.

I tillegg pekes på at store, gamle og skjermende trær skal felles, for å gi plass til nybygget

Det trekkes også frem at trafikken til de nye leilighetene og senteret skal dirigeres inn fra Kjelsåsveien, ikke som nå fra Grefsenveien, Kjelsåsveistrekket forbi tomten er en mye brukt skolevei - les hele klagen her.


LES OGSÅ: Vil bosette 400 flyktninger i Nordre Aker

I dialog med Kuben

I bystyrets vedtak står det også følgende: Bystyret ber byrådet om å gå i dialog med eksisterende driver av eldresenter, Kuben, for å gjøre seg kjent med denne aktørens innspill.

– Når det gjelder Kuben eldresenter, som driver et verdifullt tilbud til eldre i bydelen, skal Eiendoms- og byfornyelsesetaten og bydelen sammen se på muligheten for midlertidige lokaler i nærheten mens utbyggingen pågår. Det vil også være dialog rundt eldresenterets fremtid i de nye lokalene, sa kommunikasjonssjef i Eiendoms- og byfornyelsesetaten, Lena Nesset, til Nordre Aker Budstikke i tidligere sak.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...