Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kolossene reises på Storo

Nye Storo storsenter. Illustrasjon: Utlånt

Mens Storo-senteret kan by på 6000 nye kvadratmeter shopping og restauranter, kan Ullevaal stadion skilte med nytt hotell, åpen Bergbane og grønn turvei.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.12.2008 kl 08:42

STORO/ULLEVÅL: Det vil si, om ikke altfor lang tid vil dette være en realitet. De to landemerkene i hver sin ende av Nordre Akers stykke av Ringveien har den siste tiden gitt mer inntrykk av å være gjørmete byggeplasser, enn kundesentra.

Men andre kvartal 2010 åpner et nesten flunkende nytt Storo Storsenter (på Grensen mellom Sagene og Nordre Aker) dørene, mens teppet faller allerede i oktober 2009 for et transformert Ullevaal Stadion-område.

STORO STORSENTER

– Vi er godt i rute, lover senterdirektør Unni Merete Aasgaard.

Det kiler godt i magen av å kikke over rekkverket på sentertaket og ned i det enorme "hullet" der parkeringsplassen en gang lå.

Den 6500 kvadratmeter store byggegropa går åtte meter lenger ned enn det gamle asfaltdekket. Mellom 50.000 og 60.000 kubikkmeter leire er gravd ut fra grunnen under Storo.

– Dette blir til et nytt to etasjers underjordisk parkeringshus, forklarer Aasgaard.

Over parkeringshuset vil en helt ny senterfløy reise seg.

– Det arbeidet starter vi med i mars, og da vil man kunne se resultatene i løpet av få måneder, sier Lars Åmellen, byggelederassistent hos Øie Entreprenører, som har ansvaret for Storo-utbyggingen.

– Vannstanden i bakken står faktisk tre meter høyere enn det vi har gravd oss ned til. Derfor må vi kontinuerlig pumpe vann ut fra gropa, sier han

Nye butikker

Men det er nok av ting som skal skje over bakken. Til jul neste år skal råbygget på senterets nye fløy stå ferdig, der utendørsparkeringen en gang lå. 6000 nye kvadratmeter med butikker, i tillegg til servicetilbud og en rekke nye restauranter. Restaurantdelen vil etter planen holde åpent også på søndager, men detaljene for dette er ikke klare ennå.

Senterdirektøren kan ennå ikke avsløre hvilke nye butikker som åpner i den nye fløyen, men i høst har en rekke butikker reåpnet i nye lokaler.

– Det er mange som vil til Storo, så vi er heldige og kan velge butikker fra øverste hylle. Vi ønsker et senter hvor det er liv og røre fra tidlig morgen til sen kveld, sier Aasgaard.

Storo storsenter vil sammen med gårdeierne i nabolaget gå sammen om å bygge ut Vitaminveien, slik at denne blir delt med midtsperrer for å unngå ulovlig kryssing av biler på vei ut av senteret. Egne felt vil forhåpentligvis lette inn og utkjøringen til senteret, forklarer Aasgaard.

– Det har allerede hjulpet noe med at vi har åpnet for inn- og utkjøring via Sandakerveien, sier hun.

– Nå håper vi at folk ikke skremmes av hvordan det ser ut her. Storo er fortsatt åpent og fullt av liv i byggeperioden, sier hun.

ULLEVAAL STADION

Administrerende direktør Jack Hemmestad jr. på Ullevaal stadion gleder seg stort til området rundt nasjonalarenaen står ferdig.

– Vi er en koloss i nærmiljøet, og er klar over at alle ikke er like fornøyde med det, sier han.

For et par uker tilbake fortalte Hemmestad i Nordre Aker Budstikke at trafikkaoset ved innkjøringen til stadion trolig vil løses når nytt parkeringshus under den nye Bergbanen, med ny innkjøring fra rundkjøringen over Tåsentunnellen åpner neste år.

– En grønn sone vil gjøre det mulig for myke trafikanter å gå rundt hele stadion uten å komme i kontakt med trafikken, og den skal ferdigstilles våren 2009, sier han.

Tilgjengelig Berg-bane

Hemmestad er spesielt fornøyd med å kunne fortelle om den nye Bergbanen. Den vil bli disponert av Ullevaal stadion når det er arrangementer.

– Men her vil Ullevål idrettslag få klubbhus, kunstgress om sommeren og kunstis om vinteren. Utenom organisert aktivitet vil hvem som helst i nabolaget kunne bruke banen, sier Hemmestad.

Et nytt Thon Hotel er i ferd med å ta form på østsiden av stadion, og ved siden av det bygger Vital Eiendom ny kongressal på 700 kvadratmeter. En gangbro vil sørge for at kongressdeltakere kan gå tørrskodd til kamp på Ullevaal.

– Lettere å finne frem

Fra shoppingdelen vil det komme en glassåpning inn til stadion mellom Postbanken- og VG-tribunen

– På den måten vil vi gi folk følelsen av hvor de er – nemlig på en fotballarena, sier Hemmestad.

– Vi er i dialog med Clear Channel om å opprette et par bysykkelstativ ved stadion, for slik å knytte Ullevål til bysykkelsystemet. For dem som ikke skal handle så mye, eller skal på et arrangement, kan dermed ta sykkelen hit, sier Hemmestad.

I tillegg kommer det reserverte parkeringsplasser med lademulighet for el-biler både på bakkeplan og i p-huset.

– Vi har fått en del klager på at det er vanskelig å finne frem her. Derfor kommer det en helt ny skiltplan i 2009, blant annet med skilttårn ved alle inngangene, sier Hemmestad.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...