Nordre Aker Budstikke

Kom som båtflyktninger - takker nå nabolaget for en veldig varm velkomst

Familien Nguyen endte til slutt opp i Ullevål Hageby. Uten naboene hadde de aldri vært der de er i dag, forteller mamma, Mai Ho. Foto: SYNNE SOFIE CHRISTIANSEN

– Jeg husker første middagen med andre her - et par inviterte oss på middag fordi de visste at vi var nye, forteller mamma Mai Ho. Lørdag spilte sønnen Markus (11) på 100-årsfesten på Damplassen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.08.2017 kl 10:24

ULLEVÅL: Markus Nguyen (11) var en av de som opptrådte under feiringen av Ullevål Hageby sine hundre år. Han spilte piano, og takket festkomiteen for at han fikk spille, og Ullevålfolket for at de har tatt familien hans så godt imot.

Grunnen er at Markus sin familie kom hit som båtflyktninger fra Vietnam i 1988.

– Faren min, mine brødre og jeg kom til Norge i 1988, som flyktninger. Vi er utrolig takknemlige for at det har gått så bra som det har. Man har ikke store drømmer i et fattig land som Vietnam, sier mamma, Mai Ho.

Familien Nguyen bodde mange steder før de til slutt endte opp i Ullevål Hageby for seks år siden. Her har de blitt tatt i mot på en måte som står over all forventning. Uten naboene i hagebyen ville ikke familien vært der de er i dag.

– Vi har vært utrolig heldige. Jeg husker første middagen med andre her på Ullevål, et par, som i dag er veldig gode venner av oss, inviterte oss på middag fordi de visste vi var nye. De og resten av våre gode naboer har gjort til at vi nå har etablert oss og fått en stor sosial krets, sier Ho.


LES OGSÅ: Lørdag feiret Ullevål Hageby 100-år - med stor fest på Damplassen.

Stort hjerte

Det er ikke tvil om at Mai Ho ønsker at barna sine skal ha drømmer og mål. Men like viktig er det at de vokser opp med et stort hjerte og respekt for andre. Markus spiller piano, og fotball i Stabæk.

Tidlig oppdaget Mai at sønnen hatt et godt musikalsk øre, og begge to startet å spille piano.

– Jeg har alltid drømt om å spille piano, og da jeg så at Markus var veldig glad i musikk, og husket tekster godt, var det bare å begynne. Nå får Markus privattimer på Barratt Due, musikkavdelingen på Majorstuen skole, som tillrettelegger timene slik at Markus kan kombinere med fotball. Så får vi se hvor ferden går etterhvert, sier Ho.

Ullevål skoles musikkorps startet showet, før Markus tok over på piano. Etter seansen fikk han stor applaus. Foto: SYNNE SOFIE CHRISTIANSEN


Ingen tvil om at piano og fotball er noe Markus syns er gøy.

– Jeg elsker å spille piano og opptre foran andre. I tillegg til det, så pendler jeg fire dager til Bekkestua. Noen ganger er det litt hektisk, men alltid gøy, sier han.

Markus fikk stor applaus etter hans opptreden på Ullevål. I tillegg til å opptre her, ønsker de å skape en juletradisjon.

– I fjor spilte Markus og noen kompiser nede på Oslo S. Det var på lille julaften, og planen var å samle inn penger til Redd Barna. Vi håper å gjøre noe lignende i år, og neste år. Vi vil gjerne at det skal bli tradisjon, sier Ho.

Taekwondo-timer

Familien Nguyen er opptatt av å bidra til et bedre samfunn. Som Mai Ho sier til sine gutter:


– Det er viktig at man alltid jobber knallhardt, har mål og drømmer. Men viktig å også ha et stort hjerte, og å være respektfull mot andre!

Derfor håper Markus at han etterhvert kan spille piano på eldrehjem og sykehus, for å glede andre.

I tillegg har pappa Thy Nguyen opprettet en egen taekwondo-klasse på Ullevål, som både Markus og andre barn benytter seg av.

– Det var ikke noe Taekwondo-gruppe her da vi flyttet hit, så da tok jeg tak og startet opp en, avslutter han.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...