Nordre Aker Budstikke

Kommunen bruker den smale private veien til anleggstransport - men hvem skal reparere veien?

Kjør forsiktig i Fallanveien, her beboer Rune Rein ved skadene på veien. Foto: PRIVAT

– Hvis det skal innføres begrensning på bruken av veien er det eierne av veien som selv må gjøre dette, ifølge Bymiljøetaten. – Det har vært nevnt bom, svarer beboer langs veien, Rune Rein.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.09.2017 kl 20:25

KJELSÅS: Nordre Aker Budstikke har flere ganger skrevet om de store og viktige arbeidene til Vann- og avløpsetaten, på Kjelsås. I regi av entreprenør Implenia AS.

Veldig gamle vannrør må skiftes, men det betyr også adkomstproblemer, graving og støy. Blant annet har også Furukollveien vært stengt for gjennomkjøring, på grunn av arbeidene i gata.

Det har heller ikke vært mulig å kjøre ned Rønningveien, fra Fallanveien, på en stund. Det betyr at anleggstransporten fra arbeidene i blant annet Furukollveien, har brukt Fallanveien ned til Kurveien som transportåre for steinmasser fra gravingen og annet.

Denne strekningen av Fallanveien er etter det Nordre Aker Budstikke kjenner til, en privat vei. Det betyr at kommunen måker og strør der, men utbedringer av veien er det beboerne og eierne av veien, som må utføre.

LES OGSÅ: Stengte veier, støy og større parkeringsplass


Store tunge biler på vei ned Fallanveien mot Kurveien. Foto: PRIVAT

Store skader

For ikke lenge siden ble det oppdaget av det er store skader på veien. Beboer Rune Rein kan ikke forstå at kommunen - ved Bymiljøetaten - sier ja til å bruke en liten privat vei som transportåre for massene fra rørarbeidene.

– Hvorfor ikke bruke Myrerskogveien, som er en bredere og bedre opparbeidet vei? Jeg har bodd her i mange år, og jeg kjenner til at vellet for området, som nå er nedlagt, i sin tid tok kontakt med kommunen for å få kommunen til å overta veien som offentlig, men uten å lykkes. Blant annet fordi veien nettopp har vært smal og ikke oppfyller kommunal standard, mener Rein, og videre at tung anleggstransport i forhold til nevnte rørarbeider, har skylda for at veien nå er såpass skadet som på bildet.

Veien raser ut - beboer Rune Rein i Fallanveien forteller at det nå skal diskuteres hva som kan bli en løsning i den lille private og smale Fallanveien, fra Furukollveien og ned til Kurveien. Foto: PRIVAT

Rein fortsetter.


– Jeg har full forståelse for nødvendigheten av å renovere vann og avløpssystemer, men Bymiljøetaten må ta konsekvensen av den overdrevne bruken av veien med svært tunge kjøretøyer. Her kan det fort skje ulykker, sier Rein

Vinterdrift og vårrengjøring

Etter det Nordre Aker Budstikke kjenner til, er det Vann- og avløpsetaten som har markert at det er skade i veien, slik man kan se på bildet fra Fallanveien.

Bymiljøetaten svarer følgende på spørsmål fra Nordre Aker Budstikke om saken.

– Fallanveien fra Furukollveien til Kurveien er en privat vei, men Bymiljøetaten foretar vinterdrift og vårrengjøring. Når det gjelder brøyting og strøing til vinteren så må vi vurdere om veien er i forsvarlig stand. Hvis veien er i så dårlig forfatning at det kan være trafikkfarlig vil Bymiljøetaten opphøre vinterdriften til dette er utbedret, svarer kommunikasjonsrådgiver i Bymiljøetaten, Monica Thorud Olsen.

Sånn så det ut i Furukollveien, tidligere denne måneden. Fallanveien som er privat, er strekningen til venstre i enden av Furukollveien. Det er transporten fra disse arbeidene som har blitt kjørt ned Fallanveien. Foto: OLLE CEDERBRAND

Må selv innføre begrensning på bruken

Senere svarer også kollega i Bymiljøetaten følgende på spørsmål om hvorfor kommunen nettopp valgte mindre privatvei som åre for anleggstransport?

– Hvis det skal innføres begrensning på bruken av veien er det eierne av veien som selv må gjøre dette, svarer Line Holand, kommunikasjonsrådgiver i Bymiljøetaten.

Bom

Rune Rein kommenterer svaret fra Bymiljøetaten.

– Jeg kan ikke uttale meg på vegne av de andre beboerne, dette er noe vi må diskutere nærmere, i forhold til å eventuelt gjøres begrensninger på bruken av veien. Det har vært nevnt bom, når det har vært diskusjoner om veien i nabolaget, så vi får se, sier Rein.


Nordre Aker Budstikke følger saken.

LES OGSÅ:

Nå er det her - forslaget om fotobokser ved skoleveiene, og onsdag skal bystyret behandle saken.

Tora (11): – Folk som gjør sånt i Marka, burde ikke få lov til å bruke Marka!

Nå skjerpes sikkerheten til byens drikkevann

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...