Nordre Aker Budstikke

Skal utvide vei og lage fortau før bygging av hallen

Illustrasjon av den nye Korsvollhallen, med fasaden mot Åmotveien. Illustrasjon: Oslo kommune

Det blir endringer også til og fra den nye hallen, før selve byggeprosjektet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.12.2019 kl 13:14

KORSVOLL: Tidligere denne uken ble det klart at byrådet i revidert budsjett setter av penger til ny Korsvollhall. Hallen vil bli bygget sammen med en 4-avdelings barnehage, og vil være en idrettshall på 45x25 meter, pluss styrkerom. Prosjektet inneholder også forsamlingslokaler til erstatning for dagens klubbhus.

Kostnadsrammen for hele prosjektet er 245 millioner kroner, inkludert usikkerhetsavsetning.

Byrådsavdelingen opplyser videre at hallen skal stå ferdig 31. oktober 2021. Her kan du lese hele saken fra mandag.

Vei og fortau

Det er fortsatt tidlig i prosessen for detaljer rundt planene, men Nordre Aker Budstikke har i etterkant av presentasjon av hallen vært i kontakt med Kultur- og idrettsbygg Oslo KF, som er tiltakshaver for den nye hallen.

Om de foreløpige trafikkplanene til, fra og ved hallen, svarer Kultur- og idrettsbygg:


– Entreprenøren som blir valgt vil utarbeide en plan for trafikkløsninger i byggeperioden. Denne planen vil ikke være på plass før rundt vår 2020, sier Ingunn Olsen, kommunikasjonssjef i foretaket.

Den nye Korsvollhallen, her med Åmotveien, til venstre krysser Langmyrveien, og øverst Langåsveien. Illustrasjon: Oslo kommune

– Prosjektet inkluderer imidlertid også en utvidelse av Åmotveien og fortau, på strekningen mellom Korsvollhallen og Carl Kjelsens vei. Dette veiprosjektet vil bli gjennomført før oppstart av byggeprosjektet, er det kommunikasjonssjefen kan si om trafikkplanene til prosjektet nå.

– Byggestart på Korsvoll flerbrukshall, barnehage og forsamlingslokale er planlagt til høst 2020, legger hun til.

Ikke enige om pris ennå

Korsvollhuset, parkeringsplassen og tomta kommunen ønsker å kjøpe til høyre for Korsvollhuset, og Åmotveien går imellom. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA/ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE


For en tid tilbake var også Nordre Aker Budstikke i kontakt med Eiendoms- og byfornyelsesetaten, som er i dialog med Korsvoll IL og Korsvoll Arbeiderpartilag om kjøp av tilleggstomt til prosjektet, blant annet parkeringsplassen som nå ligger på oversiden av anlegget, langs Åmotveien. En eiendom på tilsammen 3,1 mål.

Fortsatt er ikke kjøpesum klar:

– Vi er fortsatt i dialog med eier om kjøp så kjøpesum er per nå ikke avklart, ifølge Eiendoms- og byfornyelsesetaten, denne uken.

Nordre Aker Budstikke har etter at denne saken ble publisert, spurt Kultur- og idrettsbygg Oslo KF om det kan fortelles mer om det blir nødvendig med eventuell ekspropriasjon, for å få utvidet Åmotveien og med nytt fortau, men har så langt ikke lykkes i å motta noen kommentar om dette, men saken oppdateres.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...