Nordre Aker Budstikke

Kommunen vet ikke hvorfor den har satt opp dette skiltet

Tor Langset fra Grefsen spør hvem som har ansvar for vedlikehold i små gangveier og stier, som denne mellom Thorleifs allé og Brannvaktveien. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Det er flere små, men viktige gangveier og stier rundt omkring i bydelen. Noen også skiltet av kommunen. Men hvem skal sørge for å holde de åpne og tilgjengelige?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.08.2015 kl 20:53

GREFSEN:Som denne lille gangveien, eller gangstien, som er snarvei-forbindelsen mellom Thorleifs allé på Grefsen og Brannvaktveien.

Tor Langset har bodd i området hele livet, og han tror kanskje stikkveien er nærmere 100 år.

Mye brukt

– Den har i hvert fall vært her før min tid, og jeg er jo over 70, sier han, og forteller at strekningen mellom Brannvaktveien og Thorleifs allé er mye brukt, blant annet av skolebarn på vei til og fra skolene, Grefsen eller Disen.

Les også: Gripende drama fra Oslos fortid - Maridalsspillet 2015

Han fortsetter.


– Om ikke denne snarveien hadde eksistert, er veien til trikken rundt 300 meter lengre via Kjelsåsveien, noe som merkes, tror Langset.

Les også: Alt skar seg i alleen, eller var det allèen, eller alléen...?

Han forteller videre.

– Blir det mye sne som trampes ned her, blir det på ettervinteren en periode med "blåis" og potensielle fallskader. Ved et par anledninger har jeg kjørt snefreseren gjennom her, og fylt igjen store vanndammer om sommeren med grov singel. Men den effekten forsvinner jo etter kort tid, sier han.

Les også: Naboeiendommen er så ille, at det er sendt inn bekymringsmelding til bydelsoverlegen om lukt, søppel og frykt for skadedyr.

For smalt

Bymiljøetaten, ved Leif-Arne Kristiansen i informasjonsavdelingen, forteller at nettopp bredden på gangveiforbindelsen er årsaken til at kommunen ikke selv drifter strekningen.

– Veibredden er ikke opparbeidet slik at vi kan drifte den da den er for smal for maskinene. Den er heller ikke oppført over de arealer vi skal drifte gjennom vestkontrakten. Forbindelsen er vel ok sommerstid, men om vinteren blir den kun et tråkk, sier Kristiansen.

Les også: Toalettene ved Sognsvann lekker

Hvorfor skiltet?

Men hvorfor har kommunen skiltet gangveien, når den ikke drifter den?


– Hvorfor den er utstyrt med offentlig skilt kan jeg ikke svare på. Imidlertid ser jeg av kartet at eiendomsgrensene på begge sider går til midt vei og vegetasjonen på begge sider kommer fra disse private eiendommene, legger han til.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...