Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kommunen vil ikke ta regningen. – Utrolig smålig, sier styreleder

Styreleder Ivar Christiansen synes det er smålig av Bymiljøetaten å ikke betale det Kjelsås Idrettslag har måttet bruke på utbedringer av blant annet det elektriske anlegget på klubbhuset - nesten 60.000 kroner pluss merverdiavgift. Klubbhuset til venstre i bakgrunnen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Idrettslaget oppdaget stor brannfare ved det elektriske anlegget i klubbhuset, og tok umiddelbar affære. Kommunen har vedlikeholdsansvaret, vil den ikke betale fakturaen på grunn av «prosedyrefeil».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.09.2015 kl 11:12

KJELSÅS: – For oss i idrettslaget teller hver krone når tilbud skal gis eller investeringer foretas til beste for våre medlemmer, sier styreleder i Kjelsås Idrettslag, Ivar Christiansen.

Miljøgifter og stor brannfare

– Da vi utbedret klubbhuset i fjor oppdaget vi pcb-holdige kondensatorer, som er noe av verdens farligste miljøgifter. Vi bestemte oss for å fjerne disse så raskt som mulig. Samtidig ble det oppdaget jordfeil i det elektriske anlegget, det kan bety stor brannfare. Vi satt i gang utbedring umiddelbart. Arbeidet kom på nesten 60.000 kroner, pluss merverdiavgift, forteller Christiansen.

LES OGSÅ: Usikker på hva du skal stemme? Dette lover politikerne om viktige lokalsaker i bydelen

Etter reglene er det kommunen, ved Bymiljøetaten, som skal betale for vedlikehold for bygninger i tilknytning idrettslag, som Kjelsås. Men fordi idrettslaget ikke kontaktet kommunen og Bymiljøetaten i forkant, og lot kommunen selv ta seg av bestilling av utbedringene, så vil ikke Bymiljøetaten betale en krone for arbeidene.

Prosedyrefeil

– Dette er utgifter som Bymiljøetaten er forpliktet til å betale, men som de på grunn av prosedyrefeil, fra lagets side, nå ikke vil betale. Utrolig smålig av kommunen, og med en begrunnelse der det heter at de skulle vært kontaktet først og at de i utgangspunktet ikke har mulighet for å betale andres fakturaer, sier Christiansen.

Han forteller at utbedringene i tilknytning til det elektriske anlegget også er krav fra Miljøverndepartementet.

– De utbedringene vi gjorde i fjor, skulle vært gjort innen utgangen av 2005, for nesten 10 år siden. Er det ikke uansett kommunens ansvar å påse at deres egne bygninger er tilstrekkelig vedlikeholdt? Idrettslaget har gått ut fra at anleggseier hadde kontroll på dette, sier Christiansen.

LES OGSÅ: Snart kirkevalg - den nye sognepresten sier et stort homo-JA!

Strengt anskaffelsesreglement

I korrespondansen mellom idrettslaget og kommunen, skriver Bymiljøetaten blant annet:

«Vi har til enhver tid noen tilgjengelig i avdelingen, så det hadde vært noen tilgjengelig som kunne sett på saken hvis vi hadde blitt kontaktet. Det er riktig at det er vi som har ansvaret for slike saker, men det er deres ansvar å varsle oss når dere oppdager feil og mangler.»

Videre står det:

«På grunn av et strengt anskaffelsesreglement har vi i utgangspunktet ikke mulighet til å betale andres fakturaer, derfor er det problematisk å overføre penger til dere for dette.»

LES OGSÅ: Sirkler inn Sogn som stedet for nytt svømmeanlegg

Vurdere saken på nytt?

Til det svarer idrettslaget og Christiansen:

«Jeg ser poenget ditt, men det er jo Oslo kommune som eier bygget og Oslo kommune som leier ut til oss. For oss var det viktigste at det var ulovlig utstyr installert som skulle vært byttet ut innen 2005, samt brannfarlig anlegg».

Han viser også til Regjeringens retningslinjer for utskiftning av pcb-holdige lysarmaturer.

– Slik vi leser reglene, så burde kommunen uansett tatt initiativ til å skifte disse for mange år siden, og at det kan være straffbart å la det være, sier Christiansen til Nordre Aker Budstikke.

Kommunen skal bestille

Bymiljøetaten vil ikke rikke på at det er for sent for idrettslaget å få dekket fakturaen.

– Det er riktig at det er vi som har ansvaret for slike saker. Dersom det avdekkes alvorlige forhold er det selvsagt noe etaten tar alvorlig og vil håndtere umiddelbart, sier Alise Davidsen, kommunikasjonsdirektør i Bymiljøetaten, til Nordre Aker Budstikke.

Hun fortsetter:

– Men det er slik at alle arbeider som skal betales av oss også skal bestilles av oss og gjøres i henhold til anskaffelsesreglementet. Idrettslagene har ikke anledning til å bestille eller utføre arbeider på etatens anlegg og deretter fakturere etaten for dette. Idrettslagene har ansvar for å varsle oss dersom det oppdages feil og mangler slik at vi kan håndtere dette videre, avslutter hun.

LES OGSÅ: DU avgjør om Nordre Aker kommer inn på Rådhuset. Her er kandidatene vi mener du bør stemme på

Nordre Aker Budstikke har også vært i kontakt med idrettsbyråd Guri Melby (V) (Bymiljøetaten er byrådens fagetat). Hun ønsker ikke å gripe inn i saken.

– Byråden forholder seg til at etaten behandler denne saken på riktig måte. Ut over det har hun ingen kommentarer, svarer byrådssekretæren på vegne av Melby.

– Snur på hver krone

Styreleder Ivar Christiansen forstår at byråden nødig vil gå inn i enkeltsaker, og at dette er en liten sak i den store sammenhengen.

– Men den betyr mye for oss som snur på hver krone for å tilby barn og unge gode tilbud. Jeg vil også understreke at Kjelsås Idrettslag samarbeider meget godt med Bymiljøetaten på de aller fleste områder og da blir det så skuffende når enkelte små saker skal være så vanskelige å løse. Jeg ber bare om en smule fleksibilitet, sier Christiansen.

LES OGSÅ: Kjelsås IL får støtte av lokalpolitkerne: Sier ja til å gjøre Neptunveien forbi stadion enveiskjørt

Vil bistå

Bystyrekandidat Erik Borge Skei (V), og inntil videre leder av miljø-, plan- og samferdselskomiteen i Nordre Akers bydelsutvalg, kommenterer også saken.

– Ingen vil forpliktes til utgifter uten å bli spurt, uavhengig av bakgrunn, spesielt ikke dersom man selv ville løst saken annerledes. Samtidig vil vi alltid hjelpe idrettslag og frivillighet, og bidra til løsninger. Jeg har ingen klar lovnad her og nå, men tar med saken til bydelen, og ser om vi kan bistå for å finne en mer smidig utgang, sier Skei.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...