Nordre Aker Budstikke

Kommunens salg av markaidyll satt på vent

Hallset innerst ved Skar Leir, til salgs, men likevel på vent. Nordre Aker Budstikke kjenner til at eiendommen per i dag er ubebodd. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

I henhold til bystyrevedtak selger kommunen flere markaeiendommer. Salgsplakat henger på Hallset i Maridalen, men salget er satt på vent som følge av «intern avklaring». Uten at kommunen vil si noe mer om hva avklaringen dreier seg om.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.01.2016 kl 16:02

MARIDALEN: For kort tid siden fortalte Nordre Aker Budstikke om kommunens salg av markaidyll ved Sognsvann. Sognsveien 230 ble lagt ut for salg i månedsskiftet august/september.

– Det var stor interesse for eiendommen, mange på visning og flere budgivere. Det er administrativt antatt et bud på 6,25 millioner kroner, men innstillingen er ikke vedtatt av kommunen enda, sa kommunikasjonssjef i Eiendoms- og byfornyelsesetaten Lena Nesset.

Takst og utgangspunkt for pris er 4,9 millioner kroner. Det betyr et bud på 1,35 millioner kroner over takst.

I alt er det ni kommunale eiendommer som skal selges, i tråd med bystyrevedtak av 29. august 2012.

LES OGSÅ: Bor vi i den beste bydelen?

Bystyrevedtak

Kommunikasjonssjef i Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY), Lena Nesset, forteller at bystyrevedtaket forutsetter at boligene skal tilbys eksisterende leietakere til takst. Dersom leietakerne ikke ønsket å kjøpe, fortsetter det eksisterende leieforhold og boligene selges når de blir ledigstilt.

Flere av disse ligger i marka og flere er ikke fradelt.

– EBY har arbeidet med klargjøring av eiendommene for salg i tråd med bystyrevedtaket. Dette innebærer blant annet klargjøring av eiendomsgrenser og fradeling av eiendommene. Parallelt med klargjøringsarbeidet pågår det prosesser for å sjekke ut interessen blant dagens leietakere for å kjøpe boligene, forteller Nesset.

LES OGSÅ: Nordre Aker bydel skal vise resten av Oslo vei i eldrebølgen

Leietagere tilbys å kjøpe

– Dersom dagens leietakere ikke ønsker å kjøpe skal eiendommen i henhold til bystyrevedtaket legges ut i markedet for salg når eiendommen er fraflyttet. Salgene skal gjennomføres i henhold til Oslo kommunes salgsinstruks og 5 millioner kroner av salgsinntektene skal øremerkes rehabilitering av dammer og toalettanlegg, forteller Nesset videre.

LES OGSÅ: Radiohistorien blir til hundrevis av boliger på Brekke

To solgt

To av eiendommene er solgt, som nevnt Sognsveien 230. Den andre er Ankerveien 115, (Himstadjordet i Bydel Vestre Aker) som ble solgt i juni i år for 5,25 millioner. Eiendommen er boligregulert og ligger i marka. I tillegg er Oslo kommune i dialog med Naturvernforbundet om mulig bruk av eiendommen Søndre Sandås ved Sognsvann til markaport.

De øvrige eiendommene er Hallset (Maridalsveien 580 i Bydel Nordre Aker), Ammerud Skogsenter (Gjerdesmutten 5 i Bydel Grorud), Svendstua Skogstue (Frognerseterveien 66 i Bydel Vestre Aker), Formannsboligen Svendstua (Frognerseterveien 70 i Bydel Vestre Aker), Syverud bolig (Enebakkveien 605 i Ski kommune) og Holtet Syverud (Enebakkveien 609 i Ski kommune).

Hallset på vent

EBY opplyser at det innhentet takst for eiendommen Hallset innerst ved Skar Leir, men at den er unntatt offentlighet inntil eiendommen annonseres for salg.

Men likevel har det en stund vært hengt opp salgsplakat, i regi av Privatmegleren Nordstrand. På spørsmål i etterkant om hvorfor salgsplakaten er hengt opp, når taksten ikke er offentlig før eiendommen annonseres for salg, svarer EBY at salg av eiendommen er satt på vent.

LES OGSÅ: Bydelsutvalget åpner for flyktningleir i Skar leir i Maridalen

Eiendomsmegleren ansvarlig for Hallset, ønsker ikke å kommentere saken overfor Nordre Aker Budstikke, men viser til EBY.


– Det har med intern avklaring å gjøre, sier kommunikasjonsrådgiver Solveig Pettersen til Nordre Aker Budstikke.

Men hva «intern avklaring» dreier seg om, vil ikke EBY kommentere. Men EBY avkrefter samtidig at grunnen til at salget er satt på vent, har noe som helst med det endret politisk skifte i hovedstaden.

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...