Nordre Aker Budstikke

Kongen kom som bestilt

Guido laget denne fine tegningen til kongeparet. (Foto: André Jerman)

Åtte år gamle Guido Lindstrøm tenkte "kanskje kommer Kongen" til bursdagsfeiring, og det gjorde han.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.03.2008 kl 10:35

MARIENLYST: Da Guido (8) skulle feire bursdag sendte han likegodt invitasjon til H.M.Kongen og spurte om han ville besøke skolen gutten går på. Slottet var ikke sene om å svare at både Kongen og Dronningen gjerne ville komme på skolebesøk til Blindernveien Skole.

Honnør til Kongen

Blindernveien skole er en bydekkende spesialskole for barn med sammensatte språk og lærevansker. Over 40 barn er innom i løpet av uken, enten på heltids - eller deltidsundervisning.

Da det ble klart at skolen ville få eminent besøk, startet arbeidet med å legge til rette. Elevene hadde fargelagt blå og røde bokstaver som de holdt opp og stavet "Blinderveien skole", de øvde inn både å hilse og ønske de kongelige velkommen og de underholdt med sang, dans og musikk.

Bursdagbarnet Guido gjorde dessuten honnør til Kongen flere ganger, og i følge assisterende rektor Eirin Rolfsen falt ikke gutten ut av rollen sin én eneste gang.

– Jeg synes det var veldig hyggelig å treffe H.M. Kongen, sier Guido. Han har så vidt tid til å snakke med Lokalavisen før han løper av gårde for å spille fotball med de andre skolebarna.

Kongelige smil

Kongeparet tok seg god tid under skolebesøket, de svarte på spørsmål og det ble mange klemmer i løpet av besøket. Eirin Rolfsen forteller at både skolebarn, ansatte og foresatte synes besøket var fantastisk hyggelig.


– Vi undret oss litt over hvordan H.M. Kongen og Dronningen fikk tid i programmet sitt til å besøke skolen vår, men på det spørsmålet svarte Kong Harald: "Av og til, når vi har tid, vil vi gjerne gjøre noe som er utenfor løypa". Metaforen passet fint til vår skiglade monark, sier rektoren. Nå er hverdagen tilbake på Blindernveien skole, men et titalls bilder vitner om det celebre besøket, og minnene om klemmer, håndtrykk og kongelige smil vil disse skolebarna alltid ha med seg.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...