Nordre Aker Budstikke

Kongene av parkeringsplassen

CAMPINGRUSSEN: Jens-Caspar Hagesæther Scheel, Sebastian Tangen Olsen og Theodor René Carlsen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Det startet med et ønske om å protestere litt mot «russeindustrien», et småvilt innfall i en kjedelig skoletime og en billig campingvogn på finn.no. Nå er tre gutter på Kjelsås klare for en russefeiring, litt utenom det vanlige.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.04.2016 kl 12:17

KJELSÅS: – Vi var egentlig på en buss, men det var så mye styr med salg av dopapir og sånn, sier Theodor René Carlsen fra Trasop.

Sammen med klassekameratene Jens-Caspar Hagesæther Scheel og Sebastian Tangen Olsen (begge fra Kjelsås) på Kuben vgs., var han likevel interessert i å sette i gang et russeprosjekt, men i litt mindre skala.

Plutselig var de campingvogneiere

– Det var Jens-Caspar som sa «hei, vi skal ikke kjøpe en campingvogn, da?», forklarer Theodor. Han og Sebastian var ikke helt overbeviste, men det var imidlertid Jens-Caspar og en kamerat som senere har trukket seg fra russeprosjektet.

Før, underveis og etter i Shisha Lounge-vogna. Foto: PRIVAT/KARL ANDREAS KJELSTRUP

I en litt kjedelig skoletime fant de to en passende campingvogn til salgs på nettet, og to dager senere sto den på plass i hagen til Jens-Caspar i Nordhagaveien på Kjelsås.


Der har den stått i to år, som et vedvarende prosjekt i stadig utvikling, for de tre guttene. Jens-Caspar vedgår at foreldrene er litt lei av å ha vogna i hagen. Selv mener han den har skapt masse glede den tiden den har vært i deres eie.

HUSKER DU: Hadde disse Kjelsås-guttene 2015s mest spesielle russefremkomstmiddel?

20 meter LED-lys

– Vi har revet ut alt inni. Alt som var igjen var skallet av vogna, oppsummerer han. Deretter har de selv møysommelig bygget den opp igjen.

Bardisk, laserlys og masse LED. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Vi har vel for så vidt ikke hatt en klar plan, men funnet ut av det underveis. Mye har vært innfall og tilfeldigheter.


Vogna, med navnet Shisha Lounge 2016, er inspirert av vannpipekafeer i Sør-Europa, og har nå bardisk, lounge, mengder av lagringsplass, Play station, laserlys, 20 meter med LED-lys (vogna i seg selv er bare fem meter lang) og et lydanlegg med en heftig bass.

– Hør nå, sier Theodor og setter i gang en låt som får både vogna og skjelettet til oss på innsiden til å riste.

LES OGSÅ: Slik lager Brinkmanship russebuss på lavbudsjett!

Shisha Lounge 2016. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Naboklager

– Vi har hatt et par fester her allerede. På generalprøven til russetiden var vi ti stykker her inne. Det var ganske heftig, ler guttene.


Én strek per naboklage... Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Jens-Caspar peker på fire streker, risset inn i veggen like over flatskjermen på veggen, og spør om vi klarer å gjette hva det er.

– Det er naboklager, gliser han. Målet er å fylle hele veggen før russetiden er over.

Men de fleste naboene har syntes det er moro å se utviklingen i prosjektet, og har kommet forbi for å kikke titt og ofte, legger han til.

Protesterer mot industrien

Interiørdetaljer. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP


Det er ikke bare ved hjelp av en campingvogn at de tre ønsker å gjøre russefeiringen litt annerledes. De har tegnet logoen selv, i dataprogrammet Paint i en mattetime, og genserne har de fått trykket opp på egenhånd.

– Det er en liten protest mot «russeindustrien», og det monopolet et par store russeselskaper med felles eiere har. Det eneste vi har kjøpt av dem er buksene. Det angrer jeg litt på nå, sier Theodor.

Interiørdetaljer. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

LES OGSÅ: Jentene på High Society: – Vi kommer til å ha det minst like gøy som dem som bruker én million

Annerledes rulling

Russecampingvogn setter noen begrensninger. Det er for eksempel ikke lov å oppholde seg i vogna mens den er i bevegelse. Dermed utgår tradisjonell rulling.

– Sånn sett er det ikke så praktisk, sier Sebastian. Men på den annen side:

– Vi kan feste hvor og når vi vil. Det er bare å sette fra seg vogna på en parkeringsplass.

Trekkvogn har de fikset selv, i form av en Volvo, men venner med van håper de også å dra nytte av.

Sebastian Tangen Olsen, Jens-Caspar Hagesæther Scheel og Theodor René Carlsen foran vårens rødeste campingvogn. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Og etter festen er det bare å legge seg for å sove. Det blir greit når de skal på treff. Men til Tryvann tror ikke guttene at de vil ha den med, i frykt for hærverk.

– En del hardcore russefolk syns du er teit hvis du ikke er på buss. De syns til og med det er teit om man har van.

LES OGSÅ: Oslo kommune setter på festbremsen: Se listen over stedene det blir ulovlig med russefeiring i mai

Pris

Og hva koster så livet som campingruss?

Vogna fra 1978 ga de 3-4000 for. Dyrest var fortollingen av nytt dekk som måtte importeres da det ene eksploderte på vei hjem fra veiing og kontroll hos Statens Vegvesen. Så har det blitt mye utgifter i forbindelse med oppussingen av vogna.

Gatas skrekk? Nå er vogna klar for russefest. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Men det har vært småbeløp her og der. De største investeringene, som aggregat og anlegg, hadde jeg fort funnet på å kjøpe meg uansett, sier Jens-Caspar, som anslår at de tre har lagt inn rundt 10.000 kroner totalt i russecampingvogn-prosjektet.

– Og den kan jo leve videre. Planen er å ta den med på roadtrip i sommer.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES MER OM RUSS:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...