Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Krf vil returnere markaloven

Maridalens Venner frykter at den nye markaloven kan sette punktum for Maridalen som livskraftig kulturbygd.

Kristelig Folkeparti mener arbeidet med den nye markaloven har vært for dårlig.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.03.2009 kl 10:36

MARKA: KrF mener det er et tegn på dårlig håndverk når det er så mange som reagerer på det nye lovforslaget, skriver NRK.

KrFs miljøpolitisk talskvinne, Line Henriette Hjemdal sier til NRK at endringer som forekommer uten at berørte parter er hørt, ikke er en måte å drive lovarbeidet anno 2009.

Kan sendes tilbake

– Hvis ikke regjeringen er villig til å endre paragrafer i Stortinget, så tar Kristelig Folkeparti et drastisk skritt og ber om at loven utarbeides på nytt, sier Hjemdal til NRK.

Blant de endringene KrF reagerer mest på, er paragrafen som omhandler markagrenser og i tillegg vil partiet at idretten skal bli ivaretatt gjennom loven og at skogeierne skal få bedre kår enn det som er lagt opp til nå.

Frykter for Maridalen

Blant dem som reagerer på lovforslaget, er Maridalens Venner. De frykter at den nye loven kan sette punktum for Maridalen som livskraftig kulturbygd.

– «Alt» blir forbudt, ifølge den nye loven; alle bygg- og anleggsarbeider – også innen landskapsvern – blir forbudt. Det skal gjøres unntak, men det krever reguleringsplaner, og så mye arbeid at det i praksis ikke vil skje, sa leder av Maridalens Venner, Tor Øystein Olsen til Nordre Aker Budstikke for noen uker siden.

– Misforstår

SVs bystyrerepresentant Heidi Rømming mener derimot Tor Øystein Olsen misforstår.

I et leserinnlegg i Nordre Aker Budstikke legger hun vekt på at Markaloven er tilpasset de spesielle utfordringer som gjør seg gjeldende for den type etablert bebyggelse som i Maridalen, blant annet ved å gi kommunene adgang til å dispensere fra det generelle bygge – og anleggsforbudet.

I tillegg fremhever Rømming at det eksplisitt er uttrykt at eksisterende jordbruk og etablerte bosettinger, som for eksempel i Maridalen, skal bestå.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...