Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Bokmarkedets inntekt: 10 millioner

For 40. gang arrangerer Lions det bokmarked på Vestre Aker skole. Foto: LIONS

I 1976 ble Berg Lions første bokmarked avholdt i et butikklokale på Damplass. 40 år senere fylles idrettshallen på skolen opp med bøker - alt til inntekt for den gode sak.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.11.2015 kl 07:46

BERG/VESTRE AKER: For 40. gang - 7. - 15. november - arrangerer Lions Club Oslo, avdeling Berg, sitt årlige bokmarked, på Vestre Aker skole.

– Klubben tok initiativ til dette i 1975 for å skaffe penger til Lions’ humanitære virksomhet. 13. – 21. november 1976 ble det første markedet avholdt i et butikklokale på Damplass, Ullevål Hageby, ifølge Henning Stene i Lions Berg.

Han forteller videre at det var klubbens medlem Dagfinn Brøther som hadde idèen, og han donerte mange av sine egne bøker til markedet. Alle medlemmene i klubben ga i tillegg rundt 50 bøker til markedet. Dessuten ble det laget et flyveblad hvor klubben ba om å få brukte brukte bøker.

Dette innbrakte såpass mange bøker at et marked kunne gjennomføres. Salget gikk over all forventning, og inntektene ble på nesten 18.000 kroner.

Doblet neste år

– Veldig mye penger for 40 år siden. Fulle av forventninger gikk klubben neste år igjen i gang med et nytt bokmarked, det året med nesten dobbelt så mye i inntekter - nesten 30.000 kroner, forteller Stene videre.

Medlemmene i Lions Berg henter hver uke tusenvis av bøker. 10 – 15 leveranser hver uke.

– Det krever innsatsvillige medlemmer i klubben og gode rygger. Bæring av bøker er god mosjon for dem som gjør det. Hyggelig er det også. Man treffer også mange hyggelige givere, sier Stene.

Les også: Lions Berg ga bort 200.000 kroner

Bunkers på Berg

Når bøkene har kommet til lageret i bunkeren i Godals vei 12 på Tåsen, skal de sorteres. Det sorteres i 30 forskjellige kategorier, og bare fine bøker blir klassi-fisert som salgbare. Det som ikke kan selges, kjøres bort og blir til returpapir.

Når markedet starter i begynnelsen av november, har klubben over 1.000 fulle banankasser med bøker. Det er over 40.000 bøker. Det selges også CD-er og LP-plater.

– Omsetningen har hatt en fantastisk årlig økning. Fra kr. 17.982,- første gang til nærmere 400.000 kroner i 2014. Det inkluderer også bokauksjon, forteller Stene.

10 millioner

Inntektene fra boksalget går uavkortet til gode saker, både internasjonalt og nasjonalt. Blant annet har penger gått til innkjøp og opplæring av blindehunder og narkohund.

Les også: Denne hunden koster 100.000

– Regnet om til dagens kroneverdi har Lions Berg gitt rundt 10 millioner kroner til gode formål, fra inntekter fra bokmarkedet, sier Stene.

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...