Nordre Aker Budstikke

– Frossenpizzaen smaker bedre med klassisk musikk

Studenter på Kringsjå fikk konsert sammen med frossenpizzaen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.04.2016 kl 14:48

KRINGSJÅ: Fagerborgfestspillene er en kammermusikkfestival skapt av unge musikere fra Barratt Due Musikkinstitutt.

Ved middagsbordet

Tirsdag 19. april disket Fagerborgfestspillene opp med konserter til middagsbordet i Kringsjå studentby.

SE VIDEO ØVERST PÅ SIDEN!

Virentiakvartetten og Frøy Holtbakk i Kringsjå studentby. Foto: FAGERBORGFESTSPILLENE

Konsertene var en del av en kampanje i samarbeid med SiO der studenter med felleskjøkken kunne begrunne hvorfor de fortjente besøk, og etter konsertene kunne det fastslås at frossenpizza smaker bedre med klassisk musikk, får vi opplyst fra festivalen.


Studenetene fikk klassisk musikk til middagen. Foto: FAGERBORGFESTSPILLENE

100 musikere med mange flere

100 musikere fra Barratt Due musikkinstitutt, Norges musikkhøgskole og profesjonelle musikere i verdensklasse er med sammen i Fagerborgfestialen. Med metallkonsert, tangokonserter, operaaften, barneforestilling med Minken Fosheim og filmmusikk i storformat med både orkester og kor.

Blant årets festivalartister finnes Catharina Chen, Per-Arne Glorvigen, Bjarne Magnus Jensen, Berit Cardas, Michael Endres, Reza Aghamir, Opus13, Eivind Holtsmark Ringstad, Minken Fosheim og Ole Eirik Ree i samspill med unge fremadstormende musikere.

Malene Flataker fra Nordberg, her med promokonsert på t-banen.

Fagerborgfestspillene 2016 foregår i perioden 20. til 23. april, med konserter på Sentralen, Barratt Due Musikkinstitutt, Fagerborg kirke og Caféteatret.

Ny opplevelse

– Vårt mål er å gi våre publikummere en ny opplevelse av klassisk musikk. Fagerborgfestspillene har base på Fagerborg i Oslo med konserter på Cafeteateret, Fagerborg kirke, Barratt Due musikkinstitutt og Sentralen, skriver musikkinstituttet.

– I tillegg har festivalen stuntkonserter på ulike skoler, på Oslo S, på T-banen, i studentboliger. Festivalen hadde i år tre konserter på Infernofestivalen der blant annet Malene Flataker fra Korsvoll medvirket.

Festivalen samarbeider i år både med Griegfestivalen, Negative Vibe Records og Infernofestivalen.

Catharina Chen er en av årets festivalartister. Foto: PROMO

Festivalartist Minken Fosheim. Foto: PROMO

Festivalartist Reza Aghamir Foto: PROMO

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...