Nordre Aker Budstikke

Slik kan nye Grefsenkollen bli

AMFI: Slik ser arkitekten for seg amfiet nedenfor Grefsenkollen restaurant. Foto: barbakke landskapsarkitekter (illustrasjon)

OverOslo er allerede en helt unik festival. Men den skal bli enda bedre. Hva med et amfi i skråningen ned mot scenen?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.05.2015 kl 13:16

GREFSENKOLLEN: Det er noe helt spesielt med OverOslo-musikkfestivalene. Med byens beste utsikt og ved flotte Grefsenkollen Restaurant. Festivalene er mildt skrevet veldig populære, og ofte utsolgt flere måneder før det første bandet går på scenen. Sommerens festival er stjernespekket, over fire dager, fra onsdag 17. juni til og med lørdag 20. juni.

Les også: Hentet våpen da naboen kom for å klage på for høy musikk!

– Rekordsalg, sier arrangørene.

For det er bare noen få billetter igjen til kun lørdagen i årets musikkfestival på taket av Oslo. Men OverOslo-arrangørene vil gjøre festivalene enda bedre. De har tatt de første skrittene i en prosess som skal gjøre arenaen til «en av landets aller fineste kulturscener utendørs.»

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

– Bli enda litt bedre

– Vi er veldige fornøyde med dagens festivalarena. Den er helt unik. Men samtidig ser vi alltid etter muligheter til å bli enda litt bedre. Derfor ønsker vi nå å utrede muligheten for å terrassere de bratte partiene i publikumsområdet. En slik terrassering vil gi bedre komfort til publikum og øke tilgjengeligheten for alle, sier festivalsjef Lars Petter Fosdahl.

Planen er å legge til rette for ikke-miljøfarlige sviller i skråningen ned mot konsertscenen, der folk så langt sitter rett på bakken. Og det kan være en utfordring å ferdes i et noe ulendt terreng.

Les også: Tidligere polititopp Hanne Kristin Rohde: Etterforskning av voldtekt er ingen kvikk-fix!

Grønn profil

– Vi skal beholde den grønne profilen vår. Den er viktig for oss. For å få til å legge svillene skikkelig, må vi gjøre skråningen litt mer jevn, særlig der hvor tribunen står i dag. Værmessig har vi vært relativt heldige på OverOslo, men skulle vi få et år med regn i mange dager, kan arenaen bli en liten utfordring, ikke minst etter konsertene, legger Fosdahl til.

– Lite graving

Det ser flott ut på illustrasjonen landskapsarkitektene i Barbakke fra Kjelsås har laget av det planlagte amfiet.

– Det er lite graving som skal til. I tillegg er jo alt reversibelt, så det blir jo ikke noe stort inngrep i grunnen, sier den andre halvdelen i OverOslo, Thorkild Gundersen.

Les også: Stine (18) er Årets Fitnessruss

Det er nok viktig. For Grefsenkollen ligger i Marka, og går inn under den strenge Markaloven.

Fylkesmannen

– Vi vet at dette er en lang prosess som må gjennom de riktig instansene, og til slutt Fylkesmannen. I beste fall håper vi på 2016, men det er nok mer realistisk med 2017, sier Fosdahl og Gundersen.

Som gjerne ser at andre også tar i bruk amfiet til arrangementer i Grefsenkollen.

Flerbruk

– Amfiet vil bli et fantastisk sted å spise matpakka. Dessuten ønsker vi å legge til rette for at andre brukere kan benytte arenaen. Det er bare å kjøre inn en mobilscene og koble på strøm, så kan pikekor og amatørteater arrangere sin egen forestilling. Vi har selv lyst til å arrangere barne- og ungdomsfestival her slik vi gjorde i 2010, sier Gundersen.

Bydelens miljø, plan- og samferdselskomite har behandlet planene, og lokalpolitikerne sier så langt ja til amfi i Grefsenkollen.


Les også: Kjelsås på på vinnersporet etter borteseier

Støtter

Fra sakspapirene heter det:

«Bydelsutvalget i Nordre Aker ser på Grefsenkollen restaurant og OverOslo – festivalen som svært positive virksomheter i vår bydel. Bydelsutvalget støtter de forelagte planer for å etablere et utendørs amfi ved Grefsenkollen restaurant, og mener disse vil gjøre festivalarrangementene bedre, uten at det går på akkord med natur-verdier og friluftslivet på Grefsenkollen» skriver komiteen.

Etter forslag fra Venstre, og som be enstemmig vedtatt.

Leder i miljø-, plan- og samferdselskomiteen, Erik Borge Skei (V), roser OverOslo-festivalen.

– Stor verdi

– Venstre støtter helhjertet opp om forslaget - det som har skjedd i Grefsenkollen de senere årene er utrolig flott. Festivalen, restauranten og også Trollvannsstua, som har fått en flott profil, har stor verdi for vår bydel. Dette må vi bare applaudere, sier Borge Skei som også er bystyrekandidat for Venstre ved høstens valg.

Les også: Thine er nå et ekte Råskinn

Borge Skei har fulgt OverOslo-festivalen helt fra starten og vært i dialog med initiativtakerne i flere omganger. Han understreker at det er viktig at private og frivillige med positive initiativ får gode vilkår.

Elegant

– Selve amfiet er utformet hensynsfullt og elegant slik at det ikke går ut over friluftsliv eller naturopplevelser. Et mer permanent, utendørs amfi gjør forholdene bedre for festivalen, og gjør det enda mer sannsynlig at denne kan fortsette som en tradisjon hos oss, sier Borge Skei.

Han fortsetter:

Bydelsutvalget

– Jeg håper virkelig bydelsutvalget følger opp vårt vedtak fra komiteen. Da kan det være håp om å få det hele på plass allerede i 2016 slik OverOslo-entusiastene jobber for, sier Borge Skei.

Saken skal til behandling i bydelsutvalget torsdag 7. mai.

Og forslaget ble enstemmig vedtatt i bydelsutvalget torsdag 7. mai, saken oppdatert etter intervju med OverOslo.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...