ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Snart braker det løs i Grefsen kirke

Bildet er tatt på Grefsenhjemmet, hvor Kor 21 synger to ganger i året. Foto: Kor 21

5. desember blir det julekonsert og forsinket feiring av Kor 21 sitt 30-årsjubileum. Det er en glad gjeng som samles etter en lang nedstengning, men de trenger flere sangfugler.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.12.2021 kl 12:26

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

GREFSEN: Kor 21, som har fått sitt navn fra den gang Grefsen-Kjelsås het bydel 21, er snart klare for livets første post-korona konsert. Gjengen har jobbet hardt, og har fått med seg både sølvgutt, trompetist og pianist.

Øvd i flere måneder

Korets egentlige jubileum var i januar 2021, men de fikk aldri gjennomført en skikkelig feiring. Nå kan de endelig ønske velkommen til konsert, men det er jula som er hovedfokus.

– Det er veldig moro å feire 30, men dette blir en julekonsert, sier kor-veteran Anne Grethe.

Sangerne forteller om mange og lange øvelser for å bli klare for fest. De vil ikke røpe hele repertoaret, men julestemning kan de garantere.

– Vi begynner å øve allerede tidlig på høsten, så vi har sanglista klar. Deilig er jorden synger vi alltid til slutt, i hvert fall!

ANNONSE

I tillegg har de fått med seg noen flere på laget for anledningen:

– Vi har med oss en sølvgutt, som ikke er en sølvgutt lengre – han er 22! Han skal være solist, men han skal også spille trompet. Pianist har vi også, Bojan Marjanovich.

– Blir det ekstra bra stemning, siden det er både bursdag og jul?

– Ja, vi får håpe det!

Bli med!

Men selv om stemningen er på topp nå, har det ikke vært helt greit gjennom pandemien:

ANNONSE

– Vi har ikke gjort noe i våres. Vi har vært helt nedstengt, og det var ikke noe gøy. Nå er vi på plass igjen, og det er helt fantastisk, men vi har opplevd en del frafall, forteller Sissel.

– Vi er ganske reduserte. Nå er vi knapt 30 stykk, men vi har vært mange flere. Vi har vært oppe i over 60 medlemmer, sier Paul.

De er sikre på at det henger sammen med pandemien – korøvelsene har nok falt ut av folks rutiner, også er det kanskje flere som fremdeles er nervøse for å bli smittet.

– Også blir vi jo eldre...

De tror og håper at noen av dem kommer tilbake, men det er nok ikke alle. Derfor er de nå ute etter flere medlemmer. Det er størst manko på mannsstemmer, men de tar imot alle og enhver.

ANNONSE

– Vi vil gjerne ha alt mulig! Og gjerne noen som er litt yngre enn oss, hehe. Gjennomsnittsalderen her kan tåle å synke litt.

Det er ingen prøver eller auditions for å bli med:

– Her er det rett inn! Hvis du liker å synge, så tror jeg du får plass hos oss.

Og gjengen sparer ikke på rosen. Kor 21 beskrives som en fantastisk møteplass hvor alle er velkomne, og de håper at du vil være med.

– Det er veldig sosialt, og vi har fine fester og greier!

ANNONSE

– Koret er det viktigste jeg gjør.

Konserten «Tenn lys!» kan du se søndag 5. desember i Grefsen kirke. (Intervjuet ble gjort før det fra fredag ble innført nye restriksjoner i Oslo-regionen. Sjekk siste nytt om konserten på arrangementets Facebook-side).

Vil du bli korist? Ta kontakt med korleder Syver Hellem på 90550523.

Foto: Kor 21

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE