Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Snart kommer «Fangene på Fortet» til Nydalen

KOMMER TIL NYDALEN: Her fra den svenske versjonen av Fangene på Fortet. Foto: PRIVAT

Nesten 2000 kliss nye kvadratmeter skal brukes på å bare ha de gøy i Nydalen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.08.2015 kl 16:15

NYDALEN: Mannen bak Megazone i Norge og resten av Skandinavia, Paul Havnevik, har store og morsomme planer i Nydalen. I det tidligere Evry-bygget i Nydalsveien 28, som nå Avantor AS totalrenoverer, skal han for første gang i Norge åpne Prison Island, eller Fangene på Fortet.

– Dette gleder vi oss stort til. Konseptet er som Fangene på Fortet, men selvsagt med mer «automatiserte» justeringer, som gjør at det kan kokes ned i en én til tre timers sekvens for små og store, med utfordringer på mange nivåer, forteller Havnevik.

NYDALSVEIEN 28: Salgssjef og ansvarlig for utleie i Avantor AS, Janne Herstad og Paul Havnevik foran bygget der Prison Island åpner til vinteren. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Målgruppen er samme som for Megazone; bursdager, utdrikkingslag og firmagrupper.

Startet som ekstrahjelp

Havnevik startet selv i «underholdningsbransjen» som ekstrahjelp i ung alder på landets første Megazone, for snart 22 år siden. Nærmest som en «Askeladd-historie», tok han etter to år som ekstrahjelp over driften. Havnevik har bidratt til at det nå er flere enn 40 Megazoner rundt omkring i Norge og Skandinavia.


LES OGSÅ: Ny restaurant med uteservering ved elva i Nydalen

– Jeg har ikke blitt rik, men lever godt på Megazone. Jeg bygger sten på sten og har for eksempel ikke lånt penger til driften ved Megazone. Slik starter jeg nå også Fangene på Fortet. Men klart at der Megazone startet i mer slitne lokaler, så satser vi nå i kliss nye lokaler som Avantor pusser opp – det koster. Men så blir det utrolig fint her også, sier Havnevik.

Totalt investerer han nå 13-14 millioner i den nye konseptet i Nydalen.

KOMMER TIL NYDALEN: Her fra den svenske versjonen av Fangene på Fortet. Foto: PRIVAT

Åpner i februar

Planen er åpning i februar, tegningene viser to etasjer. Første etasje med resepsjon, forskjellige spiselokaler og til og med to møte- og bursdagsrom – «chambre separé» – for lukkede selskaper. Også med skjenkebevilling. Prisen for moroa blir rundt det samme som på Megazone, 150-200 kroner per person.


I kjellern i Nydalsveien blir der det skjer, hele 45 rom med forskjellige utfordringer. Og hvor det skal handle om lagsamarbeid og oppgaveløsning. Lagene skal bestå av tre til fem personer som må samarbeide for å løse rommene.

Artikkelen fortsetter under bildet.

KOMMER TIL NYDALEN: Her fra den svenske versjonen av Fangene på Fortet. Foto: PRIVAT

LES OGSÅ: Masterplanen for «nye» Nydalen: 3000 boliger og 10.000 arbeidsplasser

Nivåforskjeller

– Det vi bli plass til opp mot 370 personer inne samtidig, men klart at da er det smekkfullt. Det vil også bli lagt opp til nivåforskjeller. Nivå 1–4 gjør at det er en vanskelighetsgrad for alle samt at du alltid har en utfordring. Har du for eksempel løst oppgavene på nivå 1, så åpnes det for å gå videre til nivå 2 og så videre, forteller Havnevik.

Tenke og kloke beslutninger

Selve konseptet er en videreføring av den svenske versjonen av Fangene på Fortet. I kontrast til Megazone, som handler mest om å treffe hverandre med laser, så handler Fangene på Fortet mye om å tenke og gjøre kloke beslutninger.

Havnevik holder kortene litt tett, når det gjelder selve innholdet i det nye store aktivitetssenteret i bydelen. Men noe kan han avsløre.

– For eksempel: Et lag på tre til fem personer kommer inn i et rom, med hav. Utfordringen kan være hvordan komme seg over havet, uten å havne i havet. Knapper som man kan trykke på på veggene, kan gi hint. Så må det tenkes og planlegges, forteller Havnevik.

LES OGSÅ: Nå er Norges største kinosenter vedtatt – i Nydalen!

Fysikk, historie, fysiske og «ekle» utfordringer

KOMMER TIL NYDALEN: Her fra den svenske versjonen av Fangene på Fortet. Foto: PRIVAT

Andre rom kan ha andre utfordringer, kanskje i relasjon til fysikk, historie, eller mer fysiske eller «ekle» utfordringer.

Det er full byggeaktivitet i det tidligere Evry-bygget i Nydalsveien. I tillegg til det nye store aktivitetssenteret, skal lokalene blant annet leies ut til forskjellige kontorvirksomhet.

Men kun noen måneder igjen til i hvert fall første etasje og kjelleretasje på til sammen nesten 2000 kvadratmeter er omgjort til Prison Island i Nydalen.

Få siste nytt rett i nyhetsfeeden din! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...