Nordre Aker Budstikke

Lagt ut for tvangssalg, prisen er ikke satt ned

Ullevålsveien 116. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Sameiet som har eid den store tomta med den nedslitte svitservillaen ved siden av Vestre Aker kirke, er begjært tvangsoppløst. Nå ligger eiendommen ute for salg.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.10.2020 kl 09:39

ULLEVÅL: I sommer skrev agens Næringsliv at sameiet som eier Ullevålsveien 116 er tvangsoppløst, og at tre av sameierne krever 33 millioner av Oslo kommune i verditap fordi de mener tomten er feilaktig regulert til park og ikke kan bygges ut.

Nå er eiendommen lagt ut til tvangssalg, skriver Dagbladet.

Forsøkt solgt i 2016

Eiendommen på nesten 6 mål ligger mellom Sognsveien, Kirkeveien og Vestre Aker kirkegård, og er bebygd med et hovedhus i sveitserstil fra slutten av 1800-tallet, og en ombygget stall. Bygningsmassen er oppgitt å ha et stort vedlikeholdsetterslep og å være i svært dårlig forfatning. Eiendommen er oppført på Byantikvarens gule liste.

Ullevålsveien 116 er seks mål og består av sveitservillaen og den ombygde stallen (bolig). Bygningene er gullistet, og i svært dårlig stand, ifølge prospektet fra 2016. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

I 2016 ble den spesielle eiendommen Ullevålsveien 116 lagt ut for salg med en prisantydning på 40 millioner kroner, en beløp som ville ha vært 100 millioner kroner høyere i følge megleren den gangen, dersom eiendommen ikke hadde vært regulert til friområde. Det har siden eiendommen ble lagt ut for salg for fire år siden vært uenighet mellom eierne og Oslo kommune om reguleringen av tomten, som stammer helt tilbake fra 1949, i kjølvannet av kommunesammenslåingen av Aker og Oslo. Eierne mener det ble gjort en feil og at eiendommen ble omregulert fra bolig til park, noe som skal ha vært ukjent for eierne fram til 2016, og at denne derfor er ugyldig.


Ullevålsveien 116 har vært eid av et familiesameie. Ifølge Dagens Næringsliv ville de selge tomten, men var uenige om når og hvordan. Uenigheten ble avgjort i tingretten i januar, og eierfellesskapet ble oppløst, ifølge avisen.

Nå er eiendommen lagt ut for tvangssalg, og salgssummen er fortsatt 40 millioner. Da eiendommen sist lå ute i 2016, var høyeste bud som kom inn 29 millioner kroner, etter det Nordre Aker Budstikke erfarer.

Ullevålsveien 116. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Høy risiko

I prospektet på Finn.no står det «Velkommen til en unik eiendom med 5,8 mål tomt, sentralt beliggende på Fagerborg. En sjelden anledning! På eiendommen står en sveitservilla som i dag benyttes som en horisontaldelt tomannsbolig, et sidebygg som i dag benyttes som enebolig, samt en garasje. Eiendommen var en gang en prakteiendom med flott opparbeidet hage, beplantet med frukttrær og bærbusker. I dag har både bygninger og hage behov for betydelig utbedringer og oppgraderinger.»

– Prisantydningen er basert på vurderingen til en uavhengig takstmann, og det er tatt hensyn til reguleringen på tomta per i dag. Nå skal jeg være forsiktig med å spekulere, men hadde reguleringen vært en annen, tror jeg prisen hadde vært godt over det dobbelte, sier advokat Torolv Sundfør, som bistår salget, til Dagbladet.


Avisen skriver at det under befaring av villaen ble registrert «sterk lukt i trapperom, soverom og kjøkken i 1. etg, dette indikerer sopp, og ytterligere undersøkelser anbefales.» Videre er det registrert fuktskjolder på vegger og sopp i yttervegger, og flere vepsebol på loftet. Taket skal være utett og dekket med presenninger.

Om mulighetene for en fremtidig omregulering, sier advokaten at han anslår reguleringsrisikoen til å være relativt høy. Deler av eiendommen ligger innenfor rød støysone.

«Villa Fjeldet»

Bolighuset i Ullevålsveien 116, nedenfor Vestre Aker kirke og mot Kirkeveien, er bygget i sveitserstil og har navnet «Fjeldet», eller «Fjellet». Sogn kultur- og historielag oppgir at det er bygget i 1885, av fabrikkeier Hans Christian Gregersen. Senere har blant andre sogneprest Thore Godal bodd i huset.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...