Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Lailas hode er tilbake

SELFIE: Snart skal Idrettsmeldingen behandles av bydelens politikere. Da synes bydelspolitiker Hanne Lyssand SV at det passer godt med en selfie, sammen med Laila Schou Nilsen, en av Norges aller største idrettsutøvere. Foto: PRIVAT

Hodet til Laila Schou Nilsen forsvant i fjor sommer, og dukket opp igjen på mystisk vis. – Hun er nå nyrenovert og boltet skikkelig fast, så nå håper vi hun får stå i fred, sier president i Maridalen Rotary, Erik Kreyberg Normann.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.06.2015 kl 12:48

DISEN: En av våre fremste idrettsutøvere, Laila Schou_Nilsen, har blitt hedret med en byste ved Disenjordet. I fjor sommer var det krise, Lailas hode forsvant. Noen hadde tatt Lailas hode.

Få lokale nyheter rett i nyhetsfeeden. Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Oppussing

Men noen måneder senere, rett over nyttår, så var plutselig Lailas hode på plass igjen.

Nå har hodet vært på en aldri så liten oppussing, og er nå denne uken tilbake som ny, og på plass på sokkelen igjen.

Laila Schou Nilsen (1919-98) er en av Norges mestvinnende idrettskvinner. Hun konkurrerte blant annet i tennis, håndball, skøyter og alpint. Også innehaver av VM og OL. Laila hoppet til og med også på ski, uvanlig for kvinner på den tiden.

Boltet fast

Det var Maridalen Rotary som fikk laget bysten av Laila Schou Nilsen.

President i Maridalen Rotary, Erik Kreyberg Normann, er glad Laila er på plass igjen.

– Ja, endelig på plass igjen. Hun er nå nyrenovert og boltet skikkelig fast, så nå håper vi hun får stå i fred, sier Normann.

Han fortsetter.

– Maridalen Rotaryklubb er naturligvis veldig glad for dette, i og med at oppsettingen av bysten var klubbens initiativ for en del år siden. Vi er svært takknemlige for at Bydel Nordre Aker har bekostet renoveringen og monteringen, sier Erik Kreyberg Normann, president i Maridalen Rotaryklubb.

Hurra for Laila! Ordfører Fabian Stang avduket bysten i 2008.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...