Nordre Aker Budstikke

Landemerket ved trikkesløyfa kan skifte eier

Kinobygget på John Colletts plass vurders for salg, bekrefter megler. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Vestgrensa 2 og 4 – som blant annet omfatter kinobygget på John Colletts plass – vurderes solgt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.10.2017 kl 15:42

ULLEVÅL: Akershus Eiendom er engasjert av eierne for å se på et mulig salg av Vestgrensa 2 og 4. Det bekrefter eiendomsmegler Jacob A. L'Orsa overfor Nordre Aker Budstikke.

– Det er en prosess som er satt i gang, og eiendommen vil være vurdert for salg om relativt kort tid, sier L'Orsa, som utover det har ikke noen kommentar.

Han understreker imidlertid at den pågående prosessen ikke vil påvirke de nåværende leietakerne i byggene.

Næring og bolig

Vestgrensa 2 og 4 omfatter det opprinnelige kinobygget på John Colletts plass, samt bygget bak som blant annet innholder leiligheter i 2. og 3. etasje, og næringslokaler på bakkeplan. Det er her kafé Bicks ligger.

Det er AS Vestgrensa 2 og 4 som i dag eier byggene. Selskapet er eid av en rekke aksjonærer, der Franz Tandberg (13,33%) og Tandberg Eiendom AS (9,08%) er de største (tall pr. 2016). AS Vestgrensa 2 og 4 ble stiftet i 1981, og hadde i 2016 5,3 millioner kroner i driftsinntekter. Styreleder Morten Waarli henviser videre til Akershus Eiendom for spørsmål om salget.

Kino fra 1920-tallet

Kinobygget på John Colletts plass er et landemerke på Ullevål, og ble bygget på midten av 1920-tallet. Kinoen ble nedlagt i 1969, og siden har andre leietakere benyttet seg av lokalet. Universitetet brukte lokalene lenge og ga salen navnet «Ragnar Frischs auditorium». De siste årene har den blitt leid av en menighet.

LES OM HISTORIEN: Ullevål kino: – Dette var vårt filmpalass og Fra trikkesløyfa og til evigheten

Kulturhus og møteplass

John Colletts plass, i dag med Abels hage, skal oppgraderes til torg og møteplass. Kanskje skjer det ting i 2018. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

På loftet holdt ungdomsklubben Abelloftet til fra 2014 til sommeren i år, med tilbud til Ullevåls barn og unge, i regi både av bydelen og private aktører. Da lokalet ikke kunne tilfredstille krav om universell utforming, ble gårdeier og bydelen enige om å avslutte leieforholdet.


Lokale krefter har i mange år ønsket å gjøre om hele kinobygget til et lokalt kulturhus.

Selve John Colletts plass skal utvikles til et torg og møteplass, og Dronninga Landskap vant arkitektkonkurransen i fjor. Vinnerutkastet er bearbeidet, og de er nå ferdig med en skisse, og er i oppstart av forprosjektet.

Café Abel – fortsatt stengt

Café Abel holder fortsatt stengt. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Café Abel, som ligger på hjørnet mot Niels Henrik Abels vei, ble stengt av Næringsetaten i august, på grunn av mangelfull føring av timelister. Ifølge Hagebybladet var det tredje gang etaten reagerte på disse forholdene.

Eieren av kafeen, Mohammad Younas, sa til bladet at han hadde klaget på vedtaket, som han mente var feil. På spørsmål om status for kafeen i dag, svarer Younas i en e-post til Nordre Aker Budstikke at de jobber med saken, inntil videre.


LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...