Nordre Aker Budstikke

Glamelding tirsdag:

Langrennsgruppa er svært takknemlig

Eva Aasbø, daglig leder i Kjelsås Langrenn, kan endelig smile. Snøkanonene er igang igjen på Linderudkollen tirsdag ettermiddag, etter sabotasjen mandag. Foto: KJELSÅS IL

Endelig skulle snøkanonene starte opp i Linderudkollen mandag kveld, men noen hadde ødelagt de. Nå har langrennsgruppa fått hjelp.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.01.2017 kl 14:53

LINDERUDKOLLEN: Stor skuffelse mandag kveld for langrennsfolket - noen hadde sabotert alle snøkanonene i Linderudkollen Skianlegg.

Systematisk

– På ettermiddagen 2. januar oppdager vi at samtlige fire kanoner har vært utsatt for hærverk. En eller flere personer har systematisk klippet av flere vitale kabler til styringssystemet på alle kanonene, sier Kjelsås Langrenns Svein Olav Bø i egen kommentar om hærverket, til Nordre Aker Budstikke - les hele saken her.

I gang

Men allerede tirsdagen etter, har langrennsgruppa fått svingt seg rundt, og er i gang med reparasjon og glamelding til alle skientusiastene.

– Reparasjon av kanonene er igangsatt, og Kjelsås Langrenn er veldig takknemlig overfor leverandøren for så rask reaksjon, sier Bø, of legger til:

– Vi håper å kunne starte opp så smått allerede i kveld.


Tirsdag ettermiddag er snøproduksjonen i gang, slik bildet øverst i saken viser.

– Men hvordan sikre anlegget på best mulig måte, etter gårsdagens erfaring?

– Vakthold er selvsagt ønskelig, og i de periodene det blir produsert snø vil det være folk fra BYM og Kjelsås tilstede på døgnkontinuerlig basis, sier Bø.

Og fortsetter.

– Utfordringen er således resten av året og sikker lagring av dyr redskap. Vi håper at vi i fellesskap med BYM kan komme fram til en god løsning for lagring under sikre forhold på Linderudkollen. Vi er i dialog rundt dette spørsmålet.


Det har også blitt kjent at det like etter jul ble sendt et langt brev fra Naturvernforbundet i Oslo og Akershus (NOA) til plan- og bygningsetaten, og hvor NOA mener at Bymiljøetaten har tatt seg til rette, og ikke fulgt reguleringsplanen med hensyn til selvesnøproduksjonen og produksjon direkte i løypene - les hele saken her.

NOA tar også avstand fra sabotasjen - i samme sak.

Les også:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...