Nordre Aker Budstikke

Lanserer nytt busstilbud, men det er ikke for alle

NYTT TILBUD: Ruterflex-bussene blir riktignok mindre enn dette, men de vil kunne bestilles av personer som er 67 år og eldre. Pilotprosjektet starter etter planen til høsten.

Du må nemlig være over 67 år for å benytte deg av de nye bussene. Men til gjengjeld kommer de og henter deg på døra.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.06.2017 kl 16:45

NORDRE AKER: En bydelsbussordning, spesielt beregnet på eldre og personer med dårlig mobilitet, har vært en av de største kampsakene til prosjektleder for Alders- og demensvennlig by i Nordre Aker, Heidi Karsrud Nordal, siden pilotprosjektet startet.

Bydel, Ruter og kommunen

Gjennom folkemøter og tenketanker i regi av prosjektet, har det flere ganger kommet frem at tilgang til gode transportløsninger innad i bydelen er avgjørene for at eldre skal kunne benytte ulike tjenster, og kunne bo hjemme og klare seg selv lenger.

Nordre Aker Budstikke har tidligere skrevet om at bydelen har jobbet med Ruter og Oslo kommune for å få til en fleksibel bussordning, under navnet Ruterflex. Eldrebyråd Inga Marte Thorkildsen fortalte i fjor sommer at hun jobbet hardt for å få på plass et konsept.

Avtalen i havn

Assisterende bydelsdirektør Preben Winger avslørte nyheten om ny bydelsbuss på Kuben 62+ fredag ettermiddag. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Fredag kunne assisterende bydelsdirektør Preben Winger avsløre, under Ildsjelfelsten på Kuben 62+, seniorsenteret på Kjelsås, at bydelen, Ruter og byrådet har kommet fram til en løsning.


LES OGSÅ: Ildsjelene vant 10.000 kroner, men ville ikke bruke pengene på seg selv. Det ga besøksrekord!

Det skal munne ut i et pilotprosjekt, med planlagt oppstart i september.

Fra dør til dør, og aldersgrense

To minibusser, med cirka 14 seter, skal betjene bydelens eldre. Tjenesten fungerer slik at den reisende bestiller buss, via telefon eller app, og blir hentet på døra. Bussen kjører passasjerene til destinasjon, innenfor Bydel Nordre Akers grenser vel og merke.

Bussen vil operere med Ruters ordinære billettstruktur.

Men tilbudet har en aldersgrense: Du må være over 67 år for å kunne bestille og reise med bussen. Bussene vil ha ramper og være tilgjengelig også for dem i rullestol.


Det er slike minibusser fra Ruter som etter planen skal betjene Ruterflex. Foto: RUTER

Gjenstår planlegging

Det gjenstår mange detaljer før alt er på plass, understreker Winger. Tilbudet vil trolig bare være tilgjengelig på dagtid, frem til et tidspunkt om ettermiddagen, men dette er ikke avklart. Hvor lenge i forveien reisen må bestilles før passasjerene kan regne med å bli hentet, er heller ikke klart.

– Vi må nok bruke et par år på å se hvordan dette slår an, men vi tror det vil treffe mange, sa Winger til applaus fra den store forsamlingen som var tilstede på Kuben 62+ fredag ettermiddag, og la til:

– Så da vet dere hva dere må gjøre? Dere må bruke bussen!

LES OGSÅ: Kjelsåsveien 114-116 skal rives og bygges nytt. Nå er det klart hvor seniorsenteret og legesenteret flytter

Testet i Gøteborg

Ifølge Winger har en tilsvarende tjeneste for eldre blitt testet ut i Gøteborg, og der har den gjort stor suksess, forteller han.

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med byrådsavdelingen for eldre og sosiale tjenester, og får opplyst at det vil komme mer informasjon om Ruterflex når flere detaljer om tilbudet er på plass.

LES OGSÅ: Savner fortsatt busstilbud på Lillo: Lønnsomhet kan ikke alltid styre kollektivtrafikken

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...