Nordre Aker Budstikke

Læreren vil ha leirskole her

Lærer og lokalpolitier May-Brith Døssland (V) inne i den nedlagte militærleiren. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– En leirskole i Oslo vil også gjøre det mulig å delta uten overnatting, samtidig som utenbyselever kan lære om hovedstaden, ifølge Venstre og May-Brith Døssland (V), og som nå spiller forslaget inn på partiets nært forestående årsmøte.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.01.2016 kl 10:22

MARIDALEN: Kort oppsummert - leirens historie startet i 1861, da Forsvaret overtok Skar kruttverk fra privat eie. Tysk okkupasjonsmakt brukte leiren under 2. Verdenskrig, Luftforsvaret overtok etter krigen, og etterhvert Forsvarets tele- og datatjeneste. I 2007 kjøpte kommunen eiendommen, etter politisk behandling - se faktaboks i saken.

LES OGSÅ: Har pusset opp kommandantboligen for 3.5 millioner kroner

10 år i tenkeboksen

Snart 10 år etter står leiren der fortsatt som nærmest en spøkelsesleir. Det er lite aktivitet på området. Noen yrkesfagelever - i regi av Stovner Videregående skole - bruker stedet noen timer i løpet av uken.

Det har kommet mange forslag opp gjennom årene om hva leiren kan brukes til, men foreløpig er det ikke særlig liv i leiren.

SE MANGE BILDER FRA LEIREN HER


– Et trist syn. Det er viktig å ta vare på dette stedet på en god måte til nytte for lokalsamfunnet og Oslo by, sier May-Brith Døssland (V), lokalpolitiker fra Nordre Aker, og på befaring inne i leiren innerst i Maridalen.

Venstre Nordre Aker spiller nå inn forslag om leirskole i den nedlagte militærleiren, på Oslo Venstres årsmøte andre helgen i februar.

LES OGSÅ: Flyktningleir på Skar?

– Uten overnatting

– Leirskolene i Norge har en lang tradisjon, og mange har gode minner fra klasseturen på en leirskole. Vi har mulighet til å gi alle våre elever i Osloskolen et slikt tilbud. Noen familier ønsker ikke å sende barna sine på leirskole med overnatting. En leirskole i Oslo vil gjøre det mulig for elever å delta på leirskole uten overnatting, sier Døssland.

SE MANGE BILDER FRA LEIREN HER


– Det går jo også regelmessig busser fra Oslo sentrum via Nydalen til Maridalen, legger hun til.

LES OGSÅ: Den nye idrettsungdomsskolen kommer hit

Vann- og avløpssituasjonen er en stor problemstilling i forhold til å bruke leiren, Maridalen er ikke bare et landskapsvernområde med Oslos drikkevann Maridalsvannet, men også under Markaloven.

– Dette kan løses på mange måter, og kanskje enklest med et sanitært anlegg med moderne, tette og lukkede tanker, mener lokalpolitikeren.

LES OGSÅ: Husokkupanter i Skar Leir

– Natur og lære mer om hovedstaden

Hun ramser opp muligheten for flotte naturopplevelser og innsikt i å nytte naturen til idrett og friluftsliv på en miljøvennlig måte.

– Elevene vil kunne få varierte friluftserfaringer og gode rammer for å utvikle sosial kompetanse og evne til samarbeid. Dette kan bli en miljøvennlig leirskole, kanskje med økologisk kjøkkenhage og birøkting.

LES OGSÅ: Millionidyll i Marka igjen ute på markedet

I tillegg.


– Elever fra andre deler av landet kunne også fått tilbudet om leirskole i Oslo. Disse elevene vil da få mulighet til å reise rundt i Oslo og samtidig lære mye om vår hovedstad i løpet av en noen dager eller en uke, sier Døssland, som selv er lærer i grunnskolen.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...