Nordre Aker Budstikke

Lavere smittetall etter bykset i Nordre Aker

Foto: Christian Fredrik Borg (Illustrasjonsfoto)

Samtidig er det en klar tendens for hvilken aldersgruppe som står for de fleste smittetilfellene i Nordre Aker den siste tiden.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDRE AKER: Etter at det ble registrert ti nye smittetilfeller i går, er tirsdagens tall fem. Gårsdagens tall har dessuten blitt nedjustert til ni. Likevel er det en nedgang etter det bydelsoverlege Tom Sundar omtalte som et «byks».

– Det har vært et byks det siste døgnet med ti tilfeller – om lag det dobbelte av det vi har sett den siste tiden. Vi har vært forskånet for mange nye tilfeller i løpet av kort tid, og har ligget på 4-5 per døgn, og lavere, sa bydelsoverlege Sundar til Nordre Aker Budstikke i går.

Smittetrykket holder seg som mandag på 92 tilfeller per 100.000 innbyggere. Det gjør at Nordre Aker fortsatt har det Oslos laveste smittetrykk.

Hvert tredje tilfelle

I Nordre Aker er det aldersgruppa mellom 20 og 29 år som står for desidert flest smittetilfeller den siste tiden. Av de 49 registrerte tilfellene i bydelen de siste 14 dagene, er 17 av dem i aldersgruppa.


Antall smittetilfeller i Nordre Aker de siste 14 dagene blant personer i aldersgruppen 20 til 29 år fordelt på dag:

Foto: Beredskapsetaten i Oslo kommune

Det gjør at hvert tredje tilfelle er i aldersgruppa. Også to av de fem tilfellene det siste døgnet er i denne aldersgruppa. De resterende fordeler seg på henholdsvis på to mellom 40 og 49 år og ett i den påfølgende aldersgruppa.

Antall smittetilfeller i Nordre Aker de siste 14 dagene fordelt på alder:

Foto: Beredskapsetaten i Oslo kommune

Videre følger gruppa mellom 50 og 59 år med syv tilfeller den siste tiden. Ingen over 80 år er registrert smittet, og det er kun én mellom 70 og 79 år de siste to ukene.

Antall smittetilfeller i Nordre Aker de siste 14 dagene fordelt på dag:

Foto: Beredskapsetaten i Oslo kommune

Høyere enn snittet

For Oslo sett under ett ble det registrert 115 smittede det siste døgnet. Det er ti mer enn gjennomsnittet de foregående sju dagene, som var på 105 smittede per dag.

Dessuten er det 27 mer enn gjennomsnittet de foregående 14 dagene, som var på 88 smittede per dag.

Smittesituasjonen i bydelene

Antall smittede per 100.000 innbyggere i bydelene de siste 14 dager. Tall i parentes er det faktisk antallet smittede.

 • Sagene - 339,3 - (153)
 • Stovner - 306,2 - (102)
 • Bjerke - 263,3 - (88)
 • Alna - 257 - (128)
 • Gamle Oslo - 219,9 - (129)
 • Grorud - 223,8 - (62)
 • Søndre Nordstrand - 222,3 - (87)
 • Østensjø - 181,2 - (92)
 • Grünerløkka - 153,8 - (96)
 • Frogner - 113 - (67)
 • St. Hanshaugen - 133,6 - (54)
 • Vestre Aker - 112,2 - (57)
 • Nordstrand - 101 - (53)
 • Ullern - 101,2 - (35)
 • Nordre Aker - 92,1 - (49)

(Kilde: Oslo kommunes koronastatistikk, per. 23.02.2021, kl. 11.20)

Det høyeste smittetrykket i Oslo er fortsatt i nabobydel Sagene med 339 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene. På andreplass ligger Stovner med 306. Som nummer tre ligger bydel Bjerke, med 263, fulgt av bydel Alna med 257.


Ullern og Nordstrand følger etter Nordre Aker når det gjelder lavest smittetall, begge med et smittetrykk på 101.

I alt 19.124 Oslo-borgere er registrert smittet siden mars i fjor. Flest smittede er det i gruppa 20–29 år med 4.653.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...