Nordre Aker Budstikke

Legevakten har satt inn to ekstra ansatte grunnet elsparkesykkelulykker

Elsparkesykler fra flere utleieselskap ved Sognsvann. Foto: Christian Fredrik Borg

Én ekstra lege og én ekstra sykepleier er satt inn på skadelegevakten på Oslo universitetssykehus på natten i helgene grunnet økningen i elsparkesykkeskader.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.08.2021 kl 07:50

OSLO: – Det har vært strålende sommervær og en hektisk juli på Oslo skadelegevakt. Vi har registrert 16 prosent flere skader i juli 2021 sammenlignet med juli 2020, sier avdelingsoverlege Knut Melhuus på Skadelegevakten til NTB.

En stor andel av økningen skyldes veksten i ulykker med elsparkesykler. I juli behandlet legevakten i snitt 13 skadde etter slike ulykker i døgnet, viste foreløpige tall NTB har innhentet.

Ekstratiltak på helgenetter

Økningen i elsparkesykkelskader utgjør 25 prosent av den samlede økningen i totalt antall skader.

– Spesielt på helgenettene har dette vært utfordrende for personalet. For å kunne gi alle pasienter et best mulig tilbud har vi økt helgebemanningen på natt med en lege og en sykepleier, sier Melhuus.

Han sier flere skader også innebærer mer ventetid for dem som blir skadd.


– Økt antall pasienter gir alltid økt ventetid, og kø er vanskelig å unngå fordi pasienttilstrømningen varierer med vær og føreforhold. Høytrykk ute gir høyt trykk inne er Skadelegevaktens erfaring hver eneste sommer, sier Melhuus.

Kan bli enda flere

I juni var ulykkestallene enda høyere – og historikken fra fjoråret viser at august normalt sett har vært toppmåneden for elsparkesykkelskader.

Melhuus' kollega Henrik Siverts sier til NTB at han er urolig for de neste ukene.

– Vi er litt bekymret for fadderukene som kommer ettersom tiltakene fra kommunen ikke innføres før september. Fadderukene er jo 17. mai hver dag i to uker, så det kan bli utfordrende, og vi er litt bekymret, sier overlegen.

(©NTB)

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...