Nordre Aker Budstikke

Lei av parkerte lastebiler i boliggatene

Slik var utsikten fra et bolighus i Tåsenveien i forrige uke. Foto: PRIVAT

I Tåsenveien står lastebiler parkert. Det er ikke ulovlig, men skaper misnøye i nabolaget.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.12.2017 kl 07:10

TÅSEN: Store kjøretøyer parkert i boliggater er ikke populært.

Nordre Aker Budstikke har ved flere anledninger skrevet om den stadig økende fremmedparkeringen med tungtransport i Grefsenveien. Mange har klaget på at det verken er pent, eller trafikksikkert, at de store kjøretøyene står parkert i gata.

Norunn Krokeide, fylkessekretær i Oslo Grønn Ungdom, skrev i høst at hun heller vil ha sykkelfelt enn lastebiler i Grefsenveien.

BU-nestleder Ingeborg Briseid Kraft (V) har også engasjert seg i saken, og på bakgrunn av initiativet fra Venstre vedtok miljø-, plan- og samferdselskomiteen i bydelen at de ønsker parkeringsforbud for lastebiler mellom Disen holdeplass og Glads vei. Saken skal behandles av bydelsutvalget 14. desember.

Nederst i saken kan du lese noen av kommentarene til innlegget om Grefsenveien-parkeringen


Lastebiler og andre store kjøretøyer som kjører for ulike selskaper, parkerer i Grefsenveien, mellom Disen holdeplass og Glads vei. Foto: PRIVAT

Tåsen

Men det er ikke bare i Grefsenveien de ergrer seg over store biler i gata.

Beboere på Tåsen har kontaktet lokalavisen med sin frustrasjon over at lastebiler og store kjøretøyer, fra ulike selskaper, har begynt å parkere i veien den siste tiden.

Bilene står i Tåsenveien, nord for Peppes Pizza, blir vi fortalt.

– Dette hindrer fastboende i å parkere, og har blitt til stor frustrasjon for oss, i et område der parkeringskapasiteten allerede er sprengt, sier Stephan Korsviken til Nordre Aker Budstikke.


LES OGSÅ: I 2018 innføres det beboerparkering i flere av sideveiene til Tåsenveien. Se hvilke, her

Lovlig, men…

Han sier beboerne i Tåsenveien er fullstendig klar over at bilene parkerer lovlig, slik også Bymiljøetaten har sagt i forbindelse med parkeringen i Grefsenveien.

Da Nordre Aker Budstikke snakket med Korsviken, sto det tre lastebiler parkert på høyre side, oppover Tåsenveien.

– Det har pågått en stund, og blitt verre og verre. Ingen ønsker en stor lastebil som det første man ser på vei ut av huset sitt, sier han.

Men det er mer alvorlig enn det rent estetiske, påpeker han.


– Dette skaper trafikkfarlige situasjoner, da bilene er store og tar sikten ved utkjøring.

Oslo kommunes vaktsentral

Kommunikasjonsrådgiver Monica Thorud Olsen svarte følgende i januar i år, da vi spurte om regelverket for parkering av lastebiler ved offentlig vei:

– Så fremt de overholder trafikkreglene står de lovlig på lik linje med andre kjøretøy på stedet. Er det noen kjøretøy som står i strid med trafikkregler eller til hinder for trafikken kan det meldes til vår døgnåpne vaktsentral på telefon 23 48 21 50 eller e-post: vaktsentralen@bym.oslo.kommune.no.

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med Rema 1000 i forbindelse med at det blant annet har vært en lastebil fra dagligvarekjeden parkert i Tåsenveien.

– Vår policy er at ingen REMA 1000-bil skal være til sjenanse for noen. Det samme gjelder for våre transportører. Vi er glade for at kundene våre sier ifra når de føler at en REMA 1000-profilert bil er til sjenanse, skriver kommunikasjonsdirektør Mette Fossum i en e-post til Nordre Aker Budstikke.

Beboerparkering

I 2018 innføres det beboerparkering i enkelte gater i Nordre Aker. Tåsenveien er ikke en av disse, men flere sidegater, slik som Tåsen allé, Claus Borchs vei og Ugleveien, vil få beboerparkering. Dermed vil det bli betalparkering i disse veiene, men ikke i Tåsenveien. Les mer om beboerparkering, og se hvilke veier som omfattes av ordningen, her.

Her kan du lese kommentarer til lastebilparkeringen i Grefsenveien:

LES OGSÅ: Utvikler har kjøpt opp flere eiendommer på Tåsen: – Dette er langsiktig planlegging fra vår side

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...