ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Les hva megleren mener vil påvirke boligmarkedet mest

Fra Havnabakken i Nordre Aker. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP/ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Selv om vi har sett en nedgang i boligprisene den siste tiden er vi ikke bekymret, vi tror på vekst første halvår av 2019, sier boligmegler Christine Bjørnerud i DNB Eiendom.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.01.2019 kl 22:32

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NORDRE AKER: Daglig leder i DNB Eiendom avdeling Storo forteller at de opplever etterspørselen i boligmarkedet som jevn:

– Etter flere år med store svingninger i boligprisene ser utviklingen nå ut til å ha stabilisert seg. Men fremdeles er det høy takt i boligbyggingen, spesielt i Nydalen. Men også ved Lillo gård, Grefsen Stasjon (Storo) og Nygaardskvartalet (Storo). Og med svakere befolkningsvekst i Norge har vi tro på en moderat prisutvikling også i 2019, sier Bjørnerud.

– Frisk frukt på bordet

Hun fortsetter:

– Boligmarkedet påvirkes alltid av hvilke aktører som er i markedet. En tommelfingerregel sier at 1/3 handler bolig for de må og 2/3 handler bolig for de har lyst, og i løpet av 2019 ser vi ikke at det vil komme store endringer i kjøpe og selger-mønsteret. Det som vil påvirke boligmarkedet mest er hvor mange boliger som kommer for salg: De gamle klementinene skal ut, og det kommer frisk frukt på bordet, og på nyåret kommer det normalt mange nye boliger for salg.

Christine Bjørnerud, daglid leder DNB Eiendom ved Storo. Foto: DNB EIENDOM

ANNONSE

Nybygg spiller inn

Hun mener videre at det som ligger ute av boliger i dag er sånn som det bør være, men markedet tåler også at flere objekter legges ut.

– Det vil også ha mye å si hvor mye nybygg som kommer ut i markedet. Her kan vi på sikt oppleve et prispress fordi det kan se ut som det kommer for lite nybygg i markedet, særlig i Oslo.

Flytter tilbake

Nordre Aker er et populært sted å bo:

– Nordre Aker er helt klart et av de aller mest populære stedene i Oslo å bosette seg. Vi ser helt klare trender i at folk som har bodd utenfor bydelen noen år på sikt ønsker å flytte tilbake, og at de som ønsker seg ned i størrelse, ofte ender opp i Nydalen- eller Ullevål-området, er meglerens erfaring.

ANNONSE

– Balansert marked

Bjørnerud forteller videre om hva som kan prege et boligmarked:

– Første del av året er normalt et godt tidspunkt for salg. Det som preger markedet i dag er at både kjøpere og selgere har et realistisk forhold til prisnivået, og det fører til et balansert og sunt boligmarked. Etterspørselen etter boliger er bra, og det er lite som tyder på at det skal endre seg med det første. Prises boligene rett blir liggetiden som regel kort.

– Selv om vi har sett en nedgang i boligprisene den siste tiden er vi ikke bekymret, og vi tror på vekst første halvår av 2019 som gradvis kommer til å flate ut mot sommeren, mener Bjørnerud i DNB Eiendom.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE