Nordre Aker Budstikke

Like mange mangler jobb i Nordre Aker

Uendret siden februar, viser tall fra NAV.

FÅ LEDIGE: Nordre Akers NAV-kontor i Nydalen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP/ARKIVFOTO

Nordre Aker har, sammen med bydel Ullern, lavest andel arbeidsledige i Oslo. Utviklingen siden februar står på stedet hvil.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.03.2015 kl 11:20

NORDRE AKER: Det viser tall fra NAV ved utgangen av mars.

Mens 2,2 prosent av arbeidsstyrken i Nordre Aker er uten arbeid like før vi går inn i påskeuka, er det samme tallet for bydel Ullern 2,0 prosent.

For Nordre Aker utgjør dette 596 personer. Det er en økning på 20, eller 3 prosentpoeng, fra samme tid i fjor. Også i februar hadde Nordre Aker færrest ledige i Oslo. Antallet ledige er uendret på én måned.

I den andre enden av skalaen har bydelene Søndre Nordstrand og Gamle Oslo, med henholdsvis 5,5 og 5,2 prosent av arbeidsstyrken helt uten arbeid, høyest ledighet i hovedstaden.

LES OGSÅ: Nordre Aker har byens beste NAV-kontor


Seks bydeler har en nedgang i ledigheten sammenlignet med samme tid i fjor. Disse er Grorud (13 prosent), Frogner (7 prosent), Stovner (4 prosent), Bjerke (3 prosent), Gamle Oslo (2 prosent) og Alna (1 prosent). Størst ledighetsvekst har St. Hanshaugen med 11 prosent, fulgt av Vestre Aker med 5 prosent.

Stabil ledighet

I hele Oslo er 13.127 personer, eller 3,7 prosent av arbeidsstyrken, helt arbeidsledige ved utgangen av mars.

Det er en nedgang på 74 personer eller 1 prosent sammenlignet med samme tid i fjor. Ledigheten for landet er på 3,0 prosent.

– Arbeidsledigheten i Oslo er stabil, men vi ser at ledigheten går ned blant dem som har vært registrert hos NAV i mer enn et halvt år. Det kan være vanskeligere for personer som har vært utenfor arbeidslivet i lang tid å finne ny jobb. Derfor er nedgangen ekstra gledelig, sier fylkesdirektør Hege Farnes Hildrum i NAV Oslo, i en pressemelding.

De tre siste månedene har den sesongjusterte ledigheten vært uendret. Ved utgangen av mars utgjorde summen av helt ledige og deltakere på arbeidsmarkedstiltak 14.847 personer.


LES OGSÅ: Nordre Aker er pilot for fremtiden eldreomsorg i Oslo

Færre har vært arbeidsledige lenge

Sammenlignet med mars i fjor har tallet på helt arbeidsledige som har søkt arbeid i over et halvt år gått ned med 4 prosent. Denne gruppen utgjør ca. 46 prosent av de helt arbeidsledige i Oslo. Ledigheten øker for de som har vært helt ledige i mindre enn tre måneder. For denne gruppen øker ledigheten med 4 prosent sammenlignet med mars i fjor. For de som har vært arbeidsledige mellom 3-6 måneder er ledigheten uendret.

Tilgangen av helt ledige hos NAV i mars var høyere enn for enn for ett år siden. I løpet av mars meldte 2 879 personer seg som helt arbeidsledige. Dette er en økning på 8,7 prosent sammenlignet med samme tid i fjor.

LES OGSÅ: Basketak mellom ranere og ansatt i dagligvarebutikk

– Den økningen vi ser i tilgangen av nye arbeidsledige er i hovedsak innen reiseliv og transport, og da spesielt innen yrkesgruppen konduktører og kabinpersonale, sier Hildrum.


HJEMMEPÅSKE? Her er guiden til ting du kan finne på!

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...