Nordre Aker Budstikke

Markastuedrifter med klar oppfordring til gjestene

Linderudkollen Sportsstue. Foto: Tiril Haga

I helgen var det mange som ville ut i finværet og marka. Markastuedrifter Dorthe Nygaard på Linderudkollen mener flere av gjestene må skjerpe seg.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.01.2021 kl 18:49

LINDERUDKOLLEN: – I helgen var det vanvittig mye folk og totalt kaos på parkeringsplassen her. Det er selvfølgelig veldig hyggelig at det kommer mye folk, men så sklir det litt ut med smittevernet for noen, sier Linderudkollen Sportstue-drifte Dorthe Nygaard.

Søndag la hun ut denne meldingen på markastuas Facebook-side:

«Først og fremst vil vi ønske alle et godt nyttår og takke så masse for året som var. Vi setter stor pris på dere alle og at dere støtter oppom oss. Dessverre er det en del som tror at det er OK å erstatte munnbind med andre plagg. Sorry, det holder ikke. Det er også leit at noen ikke skjønner at man faktisk ikke kan ommøblere på ting å tang som man har lyst på. Hvis vi fortsatt skal klare å holde åpent med sitteplasser inne må regler respekteres...Avstand, munnbind, respekt og godt humør»

Nygaard forteller at de har satt opp to skilt og hvor det står at det er påbudt med munnbind.

Ett av skiltene på Linderudkollen-stua.


– Det ene er på utsiden av inngangsdøra, som folk får rett i fleisen. Men det virker ikke som alle leser skiltet. Men vi er ikke munnbind-politiet. Likevel, det er veldig mange som er flinke også, og følger opp dette, sier Nygaard.

Cafedriver Dorthe Nygaard synes det er hyggelig med mange folk hvis de klarer å følge reglene. Foto: Stein-Erik Kirkebøen

Bøffen din holder ikke

Flere av de besøkende hos sportsstuen i helgen valgte å bruke bøffen som «munnbind», ifølge Nygaard.

– Det er slitsomt å måtte si hold avstand, bruk munnbind også videre til folk som kommer hit. Folk kommer inn og bruker bøff i stedet for munnbind og mener det holder. Etter så lang tid så burde vel folk skjønne at det er munnbind som holder, mener Nygaard.

Bydelsoverlege Tom Sundar anbefaler folk å bruke medisinsk godkjente munnbind - også på markastuene.


Bydelsoverlege i Nordre Aker, Tom Sundar. Foto: Christian Fredrik Borg

– Bøff er ikke godt nok. Et munnbind vil stoppe små dråpepartikler, og det vil ikke en bøff gjøre fordi den har for store hull. Det er ikke godt nok. Men selvfølgelig bedre enn ingenting, sier Sundar.

– Vi er alle lei

Nygaard forteller at det ikke bare er kundene som er lei pandemien.

– Vi er alle lei denne situasjonen her, men den eneste måten å knekke den på er at vi bruker hodet. Folk er lei og lener seg på at vaksinen kommer og at det snart er over. Men slik blir det ikke om folk ikke skjerper seg, mener Nygaard.

Hun legger til at for at de skal kunne holde åpent, så er det viktig at de som kommer innom hjelper til og respekterer reglene som er gitt.


– Hvis folk sitter med barna sine på fanget så har vi plutselig mange flere i lokalet enn det det skal være. De reglene som står ved bordet er de som gjelder, avslutter hun.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...