Nordre Aker Budstikke

– Litt for lettvint

Lettvintveibeboer Rune Skoglund er oppgitt over Samferdselsetatens argumenter. – Det lukter av etatsprestisje, mener han – ved der veien går ut i Grefsenveien.

Samferdselsetaten er negativ til endring av trafikkmønsteret i Lettvintveien. Beboer Rune Skoglund er oppgitt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.03.2009 kl 14:07

GREFSEN: I mars i fjor sendte Nordre Akers bydelsadministrasjon oppfordring til Samferdselsetaten om å vurdere endret trafikkmønster i Lettvintveien – fra toveiskjøring til enveiskjøring. Slik situasjonen også var i veien tidligere. Nå – nesten ett år senere – har bydelen mottatt svar på sin henvendelsen.

«Tilbakeblokkeringer»«Det anbefales ikke å flytte kollektivtrafikken til Kapellveien, som sannsynligvis vil gi forsinkelser for kollektivtrafikken på grunn av tilbakeblokkeringer fra Storo-krysset til Grefsenveien, skriver etaten i sin vurdering, og viser også til tidligere «forslag til enveiskjørt gate i Lettvintveien (...) i 1999 og i 2004».

Krever veiarbeid

I tillegg begrunner etaten «avslaget» med at krysset Kjelsåsveien og Kapellveien har en «uheldig utforming for buss», og at kryssets utforming eventuelt måtte endres hvis Kapellveien også skulle bli busstrasé, slik Lettvintveien er i dag for buss 56. Og i motsetning til hva bydelen mener å ha oppfattet, så skriver etaten at kollektivoperatøren for 56-bussen har gitt tilbakemelding om at Kapellveien er mindre egnet for kollektivtrafikk – blant annet på grunn av at veistandarden må økes og tilpasninger foretas.

I tillegg henviser Samferdselsetaten til Politiet – som den «rette» skiltmyndighet.

– Skyver fra seg ansvar

Lettvintveibeboer Rune Skoglund er oppgitt over etatens tilbakemelding.

– For det første så var det på initiativ fra Samferdselsetaten at Politiet skiltet Lettvintveien med parkering forbudt – litt lettvint da å skyve ansvaret over på Politiet. For det andre synes jeg argumentet med at det er vanskeligere å komme ut i Grefsenveien fra Kapellveien – på grunn av «tilbakeblokkeringer fra Storo-krysset» – ikke holder mål Lettvintveien er mye brattere enn Kapellveien ut mot Grefsenveien, og bussen kan kjøre ut i kollektivfeltet både fra Lettvint- og Kapellveien, sier Skoglund som understreker at Lettvintveien ble midlertidig omregulert til toveiskjøring i 1994.

– Kun midlertidig

– Det har aldri blitt fattet et gyldig vedtak om at Lettvintveien skal være en toveiskjørt gate, så de tidligere henvendelsene etaten refererer til har dreid seg om å få tilbakestilt skiltingen til det opprinnelige.


– At det tar nesten ett år for etaten å vurdere dette, er jo ganske utrolig i seg selv. Det var først etter at svaret ble etterlyst av Nordre Aker Budstikke, at etaten tok dette opp til vurdering, sier Skoglund, som synes det lukter av etatsprestisje i saken.

– Lite balansert

– Det gis inntrykk av at Samferdselsetaten leter etter argumenter for ikke å gjennomføre tilbakeskiltingen. Det er ikke ett positivt innspill om hva en tilbakeskilting kan medføre i etatens «vurdering». Det vitner om et lite – eller ingen – balanse i vurderingsgrunnlaget, mener Skoglund.

Samferdselsetaten har foreløpig ikke ønsket å kommentere Skoglunds uttalelser.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...