ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Litt stusselig på Grefsenplatået om dagen

Stengt og stengt. Men det skal altså skje store endringer ved platået, det tar bare litt tid. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Grefsenplatået skal bli en av bydelens nye torg- og møteplasser. Ifølge bydelsadministrasjonen må blant annet parkeringsløsninger på private eiendommer diskuteres videre.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.03.2017 kl 08:16

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

GREFSEN: Nordre Aker Budstikke har flere ganger skrevet om Grefsenplatået, som skal bli en av bydelens nye torg- og møteplasser. Slik også John Colletts plass skal bli.

Men ting tar tid. Nå har lokalavisa igjen bedt om en status fra bydelsadministrasjonen.

Bygging i 2018?

– Vi skal ha et forhåpentligvis endelig dialogmøte med Plan- og bygningsetaten, hvor vi skal bli enige om noen deler av planutkastet, forteller spesialkonsulent Knut Hammervold i bydelsadministrasjonen.

– Etter det håper jeg at vi kan nabovarsle planene og da skal vi kunne ha reguleringssaken klar for politisk behandling utover høsten, og vedtatt sent 2017 eller tidlig 2018, og bygging 2018.

Han legger til at en reguleringsplan i Oslo tar fire år, og at det er denne prosessen Grefsenplatået har vært igjennom.

ANNONSE

Stengt, kafeen ved platået - og det har den vært en stund. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Parkeringen

Lokalavisa ønsker å se de siste illustrasjonen. Da svarer Hammervold følgende:

– Vi kan dessverre ikke gi de ut ennå, der er også de siste parkeringsløsningene lagt. De berører private eiendommer rundt torget, og vi ønsker først å diskutere løsningen med dem før vi slipper saken ut i media, ifølge Hammervold.

LES OGSÅ: Slik blir torget på Ullevål: Et snev av New York på John Colletts plass

Litt stusselig

Det er litt stusselig på Grefsenplatået om dagen. Ikke bare har kafeen vært stengt lenge, men også den lille asiatiske restauranten er stengt.

ANNONSE

Stengt - den lille asiatiske takeawayen på hjørnet av platået. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nordre Aker Budstikke har forsøkt å komme i kontakt med eier kafelokalene, men har ikke lykkes i å få en kommentar om eventuelt hva som skjer, eller ikke skjer, der.

Men det er i hvert fall planer om en ny pub ved Grefsenplatået, ved siden av grønnsak- og fruktbutikken ved platået - les hele saken her.

Bydelsutvalget anbefalte søknaden om skjenkebevilling for den nye puben til Næringsetaten, og uttalte at de er positive til mer tilbud i området.

LES OGSÅ: Elevene fra videregående skole vil hjelpe barna til å finne treningskompiser

ANNONSE

Aktiv

I tillegg, Aktiv Eiendomsmegling ved platået har blitt kjøpt opp av DNB Eiendomsmekling. DNB Eiendomsmekling ønsker å fortsette med eiendomsmeklingsvirksomhet, og har allerede skiltene oppe - les mer her.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE