Nordre Aker Budstikke

Lofthusveien: – Sperringene var fjernet, men ble satt opp igjen

Dette bildet sendte Sporveien tirsdag kveld. Da var Lofthusveien igjen åpnet. Men bred er passasjen ikke. Foto: SPORVEIEN

Lofthusveien skal nå være åpnet for gjennomkjøring mellom Grefsen og Årvoll, etter at flere bilister måtte snu tirsdag ettermiddag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.05.2017 kl 10:07

GREFSEN/DISEN: Like før rushtrafikken startet tirsdag meldte Sporveien at de sammen med Bymiljøetaten hadde blitt enige om å åpne Lofthusveien for gjennomkjøring fra Grefsen til Årvoll, og videre til Trondheimsveien, for å avlaste Grefsenveien.

Også Nordre Aker Budstikke videreformidlet dette i 15-tiden tirsdag, etter å ha fått opplysningene bekreftet av Sporveien.

Det har vært kaotiske tilstander i Grefsenveien fordi Kjelsåsveien er stengt ved trikkehallen på Grefsen på grunn av arbeider i skinnegangen. Trikken har i snitt vært 15 minutter forsinket mellom Disen og Storo, opplyser Jan Rustad i Sporveien.

Men det tok ikke lang tid før flere lesere kontaktet avisen med beskjed om at Lofthusveien fortsatt var stengt.

LES OGSÅ: Onsdag formiddag: Kø, kø og kø i Grefsenveien og mot Storo

Ble løftet tilbake

Vi kontaktet Sporveien og spurte hvorfor veien stadig var stengt, og de startet undersøkelser for å finne ut hva som hadde skjedd. Klokken 20.42 svarte Jan Rustad i Sporveien:

– Sperringene VAR fjernet, men ble satt opp igjen. De blir nå fjernet og låst inn i løpet av den neste timen, så Lofthusveien definitivt er åpen.

På Sporveiens Facebook-sider skriver Rustad følgende:

– La meg igjen beklage ettermiddagens hendelser, det var slett ikke sånn det skulle være. Nå har prosjektets folk vært ute og gjenåpnet Lofthusveien, og slik er det meningen at det skal forbli så lenge Kjelsåsveien er stengt på grunn av skinnearbeider. Takk for all tålmodighet og forståelse.


Sporveien anbefaler dem som ikke kan reise kollektivt å kjøre Lofthusveien og ut på Trondheimsveien eller over Frysjaveien og Maridalsveien til Ring 3, for å unngå forsinkelser for kollektivtrafikken i Grefsenveien.

Lofthusveien skal holdes åpen til og med fredag 2. juni. Da gjenåpnes Kjelsåsveien.

Ikke beregnet på mye trafikk

Flere lesere påpeker at Lofthusveien ikke er egnet som gjennomfartsåre.

En leser skriver på Facebook:

«Dette virker veldig uansvarlig med tanke på at Lofthusveien ikke har fotgjengerfelt og er skolevei for veldig mange barn. Og om man ikke skilter parkering forbudt blir det garantert kaos, da lofthusveien flere steder kun har plass til trafikk en vei. Ruter burde tatt kostnaden ved nattarbeid eller å lage omkjøringsvei. Dette fremstår som dårlig planlagt med det resultat at Ruter påfører seg selv og andre massive forsinkelser og ulemper.»


Andre spør hvorfor man ikke heller har valgt å åpne bussbommen ved Frennings vei.

Jan Rustad sier til Nordre Aker Budstikke at de ansvarlige i prosjektet vil følge med i Lofthusveien på hvordan trafikkavviklingen fungerer.

LES OGSÅ: Hærverk i Marka: Hvem gjør noe sånt?

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...