Nordre Aker Budstikke

Leteaksjon i Østfold i natt:

Lokale Julis gode nese fant frem til turgåerne

Harald Indrebø og hunden Juli deltar i redningsaksjoner, i morgentimene tirsdag var det Juli som lokaliserte to turgåere som hadde gått seg bort i Østfold. Foto: PRIVAT

Det pågikk en større leteaksjon i natt og i morgentimene i Rakkestad. Det var hunden Juli og hundefører Harald Indrebø fra Grefsen som til slutt fikk lokalisert kvinnen og mannen i 60-årene, som hadde gått seg bort.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.03.2020 kl 20:35

KJELSÅS: Rett etter midnatt, natt til tirsdag, meldte NRK følgende:

«17. mars 2020 kl. 00:03 Søk etter savnede turgåere Politimannskap og frivillige organisasjoner deltar i søket etter to savnede turgåere i Korperudmåsen i Rakkestad, melder Politiet i Sør-Øst. Tidligere mandag kveld ble det satt inn politihelikopter som måtte snu grunnet dårlig vær.»

Rakkestad Avis omtaler hendelsen,. To turgåere, en mann og kvinne i 60-årene var savnet. Harald Indrebø og engelsk springer spaniel-hunden Juli (fra Grefsen), var en av ni ekvipasjer fra Norske Redningshunder som deltok i leteaksjonen, kan leses i saken i Rakkestad Avis. Det skal også ha blitt lett med helikopter.

Ved 5.30-tiden i morgentimene startet Harald og Juli søk i et annet område:

– Det hadde ikke gått veldig lenge før Juli ga uttrykk for at hun merket noe, og så gikk hun nesten rett på. De var glade og vi var glade for at de ble funnet, sier Indrebø til Rakkestad Avis.


Turgåerne var i god behold, men våte og kalde.

Trener mye

Indrebø forteller til Nordre Aker Budstikke at Juli har bodd på Grefsen i Kjelsåsveien siden hun kom til familien som liten valp, nå er hun fem og et halvt år:

– Juli er trent opp til å finne folk og finne gjenstander med menneskelukt på. Vi trener sammen med et lag fra Norske Redningshunder flere ganger i uken. Det er teamarbeid å søke etter og finne folk som har blitt borte, eller gått seg bort. Men det var ekstra stas at Juli var først til å finne disse to turgåerne, forteller Indrebø.

– Blant annet trener vi mye på Myrerjordet og i Maridalen. Dette er en hobby, ellers jobber jeg med IT, sier han, og legger til:

– Rasen engelsk springer spaniel også ofte blir brukt som narkohunder. Det er en anvendelig rase, i tillegg til å være familiehund og redningshund, så er det også en ypperlig jakthund.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...