Nordre Aker Budstikke

Årets navn i Nordre Aker 2011:

– Vi takker alle som har støttet oss

GLADE VINNERE: Unni Merethe Aasgaard fra Storo Storsenter, bokhandlere og vinnerne Eivind Steen og Kristin Borge og Nordre AkerBudstikkes redaktør Fredrik Eckhoff. Foto: Anne Marie Huck Quaye

- Nå blir mangfoldet mindre, sier en rørt og glad Kristin Borge. Den nedlagte Ullevål Bokhandel er vinneren av Årets Navn i Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.07.2015 kl 21:32

ULLEVÅL: - Dette var hyggelig. Vi må takke alle dem som har støttet oss, sier Kristin. Sammen med bokhandler Eivind Steen er hun blitt stemt fram av leserne til lokalavisens ærefulle «Årets Navn»-kåring. Bokhandelen på John Colletts plass, som i fjor før jul måtte stenge dørene til tross for uuttømmelig engasjement og støtte fra lokalbefolkningen, skal til manges sorg nå bli KIwi-butikk.

- Ja, nå blir mangfoldet med de små spesialforretningene dessverre borte, sier Kristin.

- Så hyggelig

Tradisjon tro får vinneren skjenke penger til et selvvalgt veledig formål, og de nylig pensjonerte bokhandlerne velger å gi 10.000 kroner, donert av Storo storsenter, til Vestre Aker Menighets sine to barnekor, Fresco og Alfa-minigospel. Toril Riborg har vært frivillig i 20 år i Alfa, og gleden er stor når hun får høre den gode nyheten.

- Oi, så utrolig hyggelig at de vant. Nå må vi nvitere dem på en skikkelig fest. De har betydd så mye i nærmiljøet, og vært mye mer enn en bokhandel, sier Riborg.

Gladsang!

Det er flott å ha litt å gå på, forteller hun og sier at driften av Alfa (koret for de minste) kun holdes i gang av frivillige. Nå kan den kristne gladsangen og dansegleden fortsette å leve videre, også til 20-års jubileet til høsten.


- Dette vil komme barna i koret til gode. Dere må takke dem så masse, sier Riborg som avslører at hun selv ga sin stemme til bokhandlerne .

- Det er så hyggelig å få gitt penger til et så fint formål, sier senterleder ved Storo Storsenter, Unni Merethe Aasgaard.

Redaktør i Nordre Aker Budstikke, Fredrik Eckhoff, er ikke direkte overrasket over at det var nettopp disse to som fikk mest støtte blant leserne.

- Det var gode kandidater denne gangen, og alle fikk mange stemmer, men vi så jo allerede i fjor at de to kjente og kjære bokhandlerne på Ullevål hadde massiv støtte i lokalbefolkningen da kampen sto om fortsatt drift. Det er veldig hyggelig at nærmiljøet nok en gang viser at de har satt stor pris på bokhandelen sin gjennom flere tiår, sier Eckhoff.

For nærmiljøet

- Hver dag kom barnehagebarna og sto og tittet på lekene i butikkvinduet, sier Eivind som også synes det er vemodig og trist at de måtte legge ned driften.


- Vi var en bokhandel for nærmiljøet, sier Kristin som forteller om faste kunder i årevis. Hit kom barna helt alene for å kjøpe favorittboka, damene fra lesesirklene i strøket slo gjerne av en prat og fikk gode råd, studentene fra naboen Blindern kjøpte pocketutgaver og innimellom stakk forfattere innom.

- Jo Nesbø kom innom en gang og spurte om han kunne signere noen av sine bøker, sånn helt uoppfordret, sier Eivind. Ikke uventet ble mange av Nesbøs bøker salgsfavoritter, i tillegg til bokhandlernes egne tips og klassikere som «Kilden» av Gabriel Scott, «Glasstrompeten» av Kjell Haug og ikke minst lokalhistorie på høyt nivå- «Hageby-90 år».

Nå skal de to kjente og kjære bokhandlerne inn i pensjnisttilværelsen.

- Vi kommer til å savne kontakten med kundene, slår de begge fast.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...