Nordre Aker Budstikke

Lover oppfølging etter parkrot

Slik så søppeldunkene nederst i Muselunden ut etter sist helg. Foto: Privat

Det så lite lekkert ut rundt søppelkassene i Muselunden i starten av denne uka. Etter noen sonderinger fant vi ut hvem som er ansvarlige, og det loves tettere oppfølging.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

MUSELUNDEN: En leser sendte denne uka bildene over fra gangveien nederst i Muselunden.

– Slik har det vært i 4-5 dager nå, og blir bare mer og mer søppel. Den ødelagte søppelkassen står der enda. Dette er skoleveien til mange barn, samt et sted hvor barn passerer til treninger på Muselunden og Skeidbanen. Selvsagt også et svært lite hyggelig syn for voksne. Er det slik bydel Nordre Aker vil fremstå? Hvem er ansvarlige? Kanskje dere vet? spurte leseren.

Mange ansvarlige i området

Hvem som har ansvaret for dette området er ikke helt åpenbart. Mens Oslo kommune ved Bymiljøetaten skjøtter kommunes friområder, er området ved Sinsenskrysset og riksvegene Ring 3 og Rv4 med tilhørende gang- og sykkelveier Statens vegvesens ansvar. Samtidig er det Sporveien som forvalter trikkens infrastruktur og holdeplasser i kollektivtrafikken.

Her er det både park og idrettsanlegg (Muselunden), gang- og sykkelvei langs riksveinettet, og holdeplass for trikken.

Sporveien

Vi begynte derfor å nøste i ansvarsforholdet i dette området, og fikk svar fra de respektive etatenes presseavdelinger.


I Sporveien svarer fungerende kommunikasjonssjef Ina Helen Østby at søppeldunker i parker og langs gangvei ikke er Sporveiens ansvar i dette tilfellet. Men hun understreker at selskapet er opptatt av at det skal være hyggelig å ferdes med deres transportmidler og i områder rundt holdeplassene.

– I Sporveien har vi tydelige målsetninger om at det alle som reiser med oss skal ha en god tur og en ren tur. I dette ligger det blant annet at det skal være ryddig, rent og trivelig å reise kollektivt i Oslo, skriver hun i en e-post til Nordre Aker Budstikke.

Hun sier videre at Sporveien har ansvar for renholdet på trikkeholdeplassene og T-banestasjonene i Oslo og sørger regelmessig for tømming av søppeldunker og også rydding av søppel fra sporet hvis det er behov for det.

– Vi sørger nå for å ta en ekstra tur ut til den aktuelle trikkeholdeplassen for å sjekke at alt er i orden og forsterke renholdet ved behov for det.

Bymiljøetaten vil rydde

I Oslo kommune svarer Bymiljøetaten at de må undersøke ansvarsforholdet rundt akkurat disse søppeldunkene, siden det nettopp er flere aktører med ansvar i dette området.


– Uavhengig av det vil vi gjøre en opprydding av området innen kort tid, sier pressevakt Jacob Kielland.

Statens vegvesen lover tetter oppfølging

Til slutt er det Statens vegvesen som bekrefter at driften av disse søppeldunkene tilhører dem. Johan Georg Hall på Drift og vedlikehold i Statens vegvesen, sier at deres driftsentreprenør er sendt til stedet, når Nordre Aker Budstikke snakker med ham torsdag ettermiddag.

– Det er trist å se dette, rett og slett sier han.

Han opplyser at søppeldunkene har tømmefrekvens tirsdag og fredag, og at søppelet på bildet trolig har ligget over helgen.

– Kapasiteten i dette området er et kjent problem. Vi hadde samme utfordringer i fjor, og det var derfor det ble satt opp en ekstra søppeldunk her.


Han sier driftsentreprenøren har sett på søppeldunkene, og at de ikke er defekte, men at det trolig er noen – mennesker eller dyr – som har dratt søppelet utover.

– Men vi skal ha ekstra oppsyn med disse i tiden fremover, og spesielt nå som været er bra, sier Hall.

Dette bildet er tatt etter at driftsentreprenøren var på stedet denne uka:

Slik så det ut etter at Statens vegvesens entreprenør hadde ryddet denne uka. Foto: Statens Vegvesen

Dermed skal dunkene sjekkes og tømmes oftere enn den todagersfrekvensen de har hatt til nå. Og han oppfordrer til å ta kontakt med Statens vegvesen dersom det ser slik ut igjen – så skal de rydde opp.

Svinesti på Voldsløkka

Og så får den videre oppfordringen være at alle er påpasselige med å rydde etter seg selv, og sørge for at søpla havner i søppeldunken, og ikke utenfor. Sommerværet den siste tiden har gjort at mange oslofolk har trukket ut i parkene, og alle har ikke vært flinke nok til å holde det rydding. Denne uka kom Sagene IF med et stort hjertesukk etter hvordan det så ut på Voldsløkka etter sist helg: – Vi klarer ikke se på at storstua vår ser slik ut, skrev de i et innlegg på Facebook.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...