Nordre Aker Budstikke

Luciatog «utenom det vanlige»:

Lysende protest mot nedleggelse av Ullevål sykehus

Oslo legeforenings Kristin Hovland inntok rollen som Lucia. Foto: Utlånt

Motstanderne mot sykehusplanene på Gaustad, og nedleggelsen av Ullevål sykehus med morgenaksjon torsdag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.12.2018 kl 12:17

ULLEVÅL: Aksjonsgruppa: Redd Ullevål sykehus fra nedleggelse, som blant annet har med folk fra Fagforbundet, Legeforeningen, Sykepleierforbundet, Jordmorforeningen og Psykologforeningen inviterte til fakkeltog Lucia-morgenen, for å markere protest mot nedleggelsen av Ullevål sykehus og de foreliggende planer for et nytt Gaustad sykehus.

Sang, fakler og appeller

Klokken 08.00, på Lucia-dagen 13. desember, gikk fakkeltoget fra tiger-skulpturen utenfor Østbanehallen, "helse-Lucia" først i toget, geleidet av Oslo-politiet på politihester. Det var sang, fakler og appeller, fra blant annet helsefagfolk og politikere, ifølge aksjonsgruppa.

Først i toget gikk Kristin Hovland, leder av Oslo Legeforening, som Lucia.

LES OGSÅ: Oslo Universitetssykehus sier ja til Gaustad-planene, mens direktøren i Helse Sør-Øst vil utsette saken

Fakkeltoget startet ved Østbanehallen, nederst på Karl Johans gate. Foto: Utlånt

– Uklok prosess

Toget gikk til Eidsvoll plass, foran Stortinget, der det var appeller om at det som kalles en uklok prosess, må ytterligere bremses. Talere var blant annet Kari Elisabeth Kaski (SV), Bjørnar Moxnes (R), Kjersti Toppe (Sp) og Kristoffer Robin Haug (MDG) og Lise Askvik (Helsepartiet), opplyser arrangøren.

Det var også laget egen kampsang på melodien Santa Lucia, med tekst av Helsepartiets leder, Lise Askvik.

Lokal motstand

Et enstemmig bydelsutvalg i Nordre Aker har sagt nei til utbyggingsplanene på Gaustad, og nedleggelse av Ullevål sykehus. Bydelsutvalgslederne i Nordre Aker og St. Hanshaugen, bydelene der Rikshospitalet og Ullevål ligger, krever begge at alternativet om fortsatt sykehusdrift på Ullevål skal utredes.

Etter at 12 bydelsutvalg uttalte seg i høringsrunden om sykehusplanene, var samtlige bekymret:


7 bydeler sier eksplisitt at de vil beholde Ullevål sykehus, eller i det minste ha en utredning av området før man konkluderer. 4 bydeler sier nei til videre utvikling på Gaustad, mens 4 vil sette planene på vent. 10 bydeler er bekymret for overføring av pasienter til kommunene, og 7 har innvendinger til forslaget om hvordan bydelene skal fordeles på de "nye" sykehusene. 11 bydeler er i tillegg bekymret for økonomi, 9 vil prioritere oppbygging av Aker sykehus, og 6 bydeler vil at Goruddalen skal samles på et nytt Aker.

Det siste er nemlig ikke tilfellet slik det ligger i dag. Aker som nytt lokalsykehus skal etter planen huse bydelene som i dag sokner til Ullevål, mens Groruddalen inntil videre forblir på Ahus. Bare Alna, av groruddalsbydelene, er tiltenkt Aker i første omgang.

Les mer ved å følge linkene under.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...