ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Lyser ut lederstilling på skolen for tredje gang

Maridalen skole er en av Oslos minste og har rundt 85 elever. Nå søker de en ny assisterende rektor til skolen. Foto: Christian Fredrik Borg

Så langt har Utdanningsetaten og Maridalen skole heller hentet inn en pensjonist enn å ansette noen av søkerne.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.11.2021 kl 20:03

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

MARIDALEN: Tre personer har vært assisterende rektor på Maridalen skole det siste året. Sist i rekken er tidligere Kjelsås- og Maridalen-rektor Mette Rasmussen, som pensjonerte seg i fjor. Hennes forgjenger var tilsatt i stillingen i omtrent et halvt år.

Da han sluttet i juni, ble stillingen utlyst for første gang. Ingen ble ansatt, og skolen ville ikke gi Nordre Aker Budstikke innsyn i søkerlista. I august lyste de ut stillingen på nytt.

«Stillingen som assisterende rektor ved Maridalen skole har vært utlyst to ganger, men ingen har søkt, og dermed er ingen tilsatt i stillingen. Det finnes derfor ingen søkerliste eller vurderinger av søkere å gi innsyn i», skrev Utdanningsetatens postmottak i en e-post til Nordre Aker Budstikke i begynnelsen av september.

Det stemmer imidlertid ikke. I midten av september, nesten tre måneder etter at Nordre Aker Budstikke for første gang ba om lista, sendte de den.

ANNONSE

Undervisningsinspektører

Søkerlista viser at syv personer søkte på stillingen som assisterende rektor i juni. Fire av dem er enten inspektør eller undervisningsinspektør. En av søkerne har også tidligere vært assisterende rektor på Maridalen skole.

Fire ganger i løpet av sommeren forsøkte Nordre Aker Budstikke å få svar på hvorfor ingen ble ansatt. Det spørsmålet unnlot både Utdanningsetaten og skolens rektor Henriette Randsborg å besvare.

I stedet har pensjonert rektor Mette Rasmussen blitt hentet inn for å besitte stillingen midlertidig. Nå er det forespeilet at hun vil fungere i hvert fall ut året.

Skolen ligger i landlige omgivelser i Maridalen.

ANNONSE

Da ingen søkte den andre gangen, i august, ble fristen utvidet. Tre dager før den nye fristen bestemte de seg imidlertid for å trekke utlysningen, men én rakk å søke før de trakk den.

Vil ikke svare

I september sa rektor Randsborg at «interne forhold» var årsaken til at ingen ble ansatt i juni. Hun sa også at de trengte mer tid, men avkreftet at det var fordi søkerne ikke var kvalifiserte.

For tredje gang, i slutten av oktober, ble stillingsutlysningen igjen publisert. Nå er søknadsfristen 30. november.

Rektor på Maridalen og Kjelsås skoler, Henriette Randsborg. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

I en telefonsamtale i forrige uke sa Randsborg at hun ikke vil svare på spørsmål om årsaken til at ingen er ansatt. Hun ville likevel bli sitert på følgende:

ANNONSE

– Jeg håper veldig at vi snart får på plass rett person på Maridalen skole, og at både lokalsamfunnet og lokalavisa kan gjøre alt de kan for å hjelpe oss med det. Det er det lokalsamfunnet, foreldrene og ikke minst elevene på Maridalen skole fortjener og trenger nå.

Ikke gjort skriftlig

Nordre Aker Budstikke har bedt om å få innsyn i beslutninger og vurderinger rundt å ikke ansette noen i stillingen. I en e-post svarer Utdanningsetaten at det ikke finnes noe skriftlig om dette.

I en ny e-post, etter spørsmål om hvordan avgjørelsen er truffet om det ikke er skriftlig og hvordan den er formidlet til andre, svarer rektor Randsborg:

«Skolen har ingen dokumenter i saken. Beklager dette.»

De opplyser også at de ikke finnes en kopi av svaret som eventuelt er sendt til søkerne som ikke har fått jobben.

ANNONSE

I en tidligere versjon av denne artikkelen sto det at søknadsfristen var 21. november. Denne har senere blitt utvidet, og saken er oppdatert.

Red.anm.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE