Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Må purre departementet

Leder av Maridalens Venner, Tor Øystein Olsen, forteller at vennene nå purrer departementet – ved politisk ledelse. Utlån

I november sendte Maridalens Venner brev til Miljøverndepartementet med spørsmål om den nye marka- loven. – På tide å få svar, mener leder Tor Øystein Olsen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.04.2008 kl 08:44

MARIDALEN: I forrige uke skrev Nordre Aker Budstikke (NAB) om Maridalens Venner, som ikke er fornøyd med Miljøverndepartementets forskjellige svar til både Maridalen Vel og til NAB om hvilken betydning den forestående markaloven vil få for Maridalen, som per i dag er landskapsvernområde etter Naturvernloven.

Purrer

Maridalens Venner skrev selv brev til departementet og spurte om det samme – i november i fjor. Fortsatt har de ikke mottatt noe svar. Nå har vennene på nytt tilskrevet departementet, men denne gangen utenom "byråkratiet", og direkte til den politiske ledelsen – ved statssekretær Heidi Sørensen (SV).

– På nytt ber vi om at Miljøverndepartementet bekrefter at de områder i Marka som er vernet etter Naturvernloven, blir unntatt fra Markaloven. For Maridalen landskapsvernområde spør vi spesielt om det kun er verneforskriftene og den vedtatte forvaltningsplanen som fortsatt skal gjelde, og om Markaloven ikke skal gjøres gjeldende for dette verneområdet, forteller leder for vennene, Tor Øystein Olsen.

Refererer Fylkesmannen

– I tillegg gjør vi departementet oppmerksom på Fylkesmannens tidligere uttalelse – (Sitat fra referat fra møte i den rådgivende gruppa for forvaltning av Maridalen landskapsvernområde 19. november 2007, punkt 4): "Maridalens Venner har sendt et brev til MD der de har bedt om å få klargjort markalovens betydning for landskapsvernområdet. Slik de har forstått det vil verneforskriften og ikke markaloven gjelde for Maridalen. Dette er også Fylkesmannens oppfatning av saken."

– Nå får vi håpe at vi om ikke lenge kan motta et svar på våre henvendelser, sier Olsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...