Nordre Aker Budstikke

Må rive opp vegger og kaste det nye gulvet i skolebygget til 45 millioner

Gymbygget på Berg skole. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Usikkert når gymbygget på Berg skole kan tas i bruk etter vannlekkasjen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.03.2018 kl 19:06

BERG: Et vannrør sprang lekk og det medførte at det ble store vannmengder inne i det splitter nye gymbygget i skolegården på Berg. Skolen skulle overta bygget fredag denne uken, men det skjer ikke.

LES BAKGRUNN: Omfattende vannskader gjør den nye hallen ubrukelig

– Hvor omfattende er skadene?

– De fleste arealene i første etasje er berørt og skadene er dessverre omfattende. Gymsalene har fått mest vann og garderobene noe mindre. Tekniske anlegg ligger heldigvis i andre etasje og er ikke berørt av lekkasjen, sier kommunikasjonssjef Marit Thorsen i Undervisningsbygg.

– Hva må gjøres nå?


– Sportsgulvet i gymsalene må rives opp og beklageligvis kastes på grunn av fuktskader. Vegger må åpnes opp og den våte isolasjonen destrueres. Deretter må all fuktighet tørkes ut.

6-8 ukers tørking

– Når starter disse arbeidene, og hvor lang tid vil det ta?

– Arbeidene startet så fort lekkasjen ble oppdaget – gulv ble fjernet sist helg og vegger ble åpnet. Det pågår fortsatt demontering av utstyr for å komme til i alle vegger. Det tar 6-8 uker å tørke opp og få ned fuktigheten til et nivå hvor man kan starte gjenoppbyggingen. For å sikre at tørkingen foregår på en riktig måte, gjøres det fuktmålinger fortløpende, sier Thorsen.

Det nye gymbygget ligger i John Colletts allé, i skolegården på Berg. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Når kan skolen ta i bruk lokalene?


– Det har vi dessverre ikke oversikt over ennå. Det er viktig at tørkeprosessen må få gå sin gang før vi kan gjenoppbygge vegger og gulv.

Forsikringssak

– Hva har hallen kostet så langt, og hva vil ekstraarbeidet som følge av vannskaden koste?

– Kontraktssummen for gymbygget er 45 millioner kroner. Skaden er en forsikringssak og vil ikke medføre ekstrakostnader for Undervisningsbygg, sier Thorsen.

Utegym og lånt gymsal på Tåsen

Skolen har dette skoleåret lånt kroppsøvingssal på Tåsen skole til elever på 5. trinn. Denne ordningen kan skolen fortsette med ut skoleåret, opplyser Berg-rektor Yngvil Hestenes.

– Elever på 4. trinn har hatt svømmeundervisning på Sogn bad. Perioden med 20 uker svømming er nå over. Elever på 4. trinn skal fremover ha kroppsøvingsundervisningen på skolens utearealer, slik 1.-3. trinnselevene har hatt det siden skolen åpnet. Skolen har en dyktig, positiv og fleksibel kroppsøvingslærer, som sørger for at elevene likevel får god undervisning. Til musikkundervisning har skolen benyttet et ledig klasserom, sier Hestenes.


LES OGSÅ:

Berg gård - barnehage og boliger med eget basseng!

Snøen som ble dumpet ved drikkevannet var forurenset: Byråden og etaten hevdet snøen ikke var skitten

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...