Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Må ta hensyn til trærne på Berg

Representanter fra byutviklingskomiteen og naboer på befaring på Berg skole i mai i år. Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD

Bystyret har vedtatt at det kan bygges en to-etasjers bygning i skolegården på Berg. Det må likevel garanteres for de gamle trærne gjennom anleggsperioden. Vedtaket kan påklages innen 29. august.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.08.2016 kl 14:13

BERG: Bystyret vedtok 22. juni å omregulere John Colletts allé 106, Berg skole, fra «uregulert område» til «bebyggelse og anlegg - undervisning og hensynssone - bevaring naturmiljø, bevaring kulturmiljø og båndlegging etter lov om kulturminner».

Vedtaket legger til rette for en ny bygning i to etasjer med en grunnfalte på cirka 900 kvadratmeter, plassert på deler av det som i dag er skolegård. Bygget skal inneholde to gymsaler og musikkrom.

Plasseringen av nybygget i skolegården på Berg, ut mot John Colletts allé. Foto: Myklebust Øvrebø Arkitekter AS for Undervisningsbygg Oslo KF

Trærne

Naboer i John Colletts allé har i lang tid bekymret seg for hvordan arbeidene på den tidligere videregående skolen, som i 2015 ble omgjort til grunnskole, påvirker de gamle trærne i tilknytning til skolen.

Dette gjelder både eiketrær langs John Colletts allé, og bjørketrær ved den søndre atkomstveien til skolen.

Forarbeider har nemlig påvirket rotsystemene, mener de. Dette har tiltakshaver tidligere avvist.

Før sommeren var byutviklingskomiteen på befaring, der også flere beboere i nabolaget møte opp.

Høyde

Innvendingene mot nybygget går også på at de drøyt ni meterne bygget vil ruve i høyden, dekker for de allerede bevaringsverdige skolebygningene på Berg.

Byantikvaren har uttalt tilfredshet med at de originale bygningene bevares som de er, men er likevel kritisk til omfanget av nybygget.

– Vi har hatt lite innspill på reguleringsbestemmelser, men vi mener at det nye bygget vil bli for dominerende i forhold til skolen og for bygningsmiljøet rundt, sa Byantikvaren under befaringen i mai.

Skolegården på Berg med og uten nybygget. Foto: Kristin Tufte Haga/Myklebust Øvrebø Arkitekter AS for Undervisningsbygg Oslo KF

Haster

Rektor Yngvil Hestenes sa samtidig at det haster å få på plass gymsal.

– Vi er helt avhengig av å få gode gymfasiliteter til en skole på 600 elever. For oss haster det veldig og vi vil ha det fortest mulig på plass.

«Er det noe rart at dette treet måtte hugges efter uforsvarlig graving som ødela rotsystemet. De tre flotte eiketrær og en svær lønn i nærheten må ikke lide samme skjebne» – skrevet av nabo Erik Stavseth. Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD

– Det generelle inntrykket jeg sitter igjen med nå, er at behovet for å komme til en løsning med gymsal fort vektlegges størst. En utredning for nedsenking eller alternativ plassering av gymsal vektlegges mindre, kommenterte nabo Dag Eggemoen til Nordre Aker Budstikke.

Les mer om befaringen i mai 2016 her!

Krever sikringsplan

Bystyret har dermed godkjent Plan- og bygningsetatens innstilling. I reguleringsbestemmelsene står det at trerekken langs John Colletts allé, og trerekken langs atkomstveien i syd, skal bevares. «Trær som fjernes på grunn av alder eller skade skal erstattes med nye trær av samme art som plasseres i samme rekke».

Oslopolitikerne har imidlertid lagt inn en ekstra tilføying i forbindelse med arbeid som kan påvirke trærne, som andre pkt. i § 4.1:

«Før det gis rammetillatelse skal det foreligge en plan for sikring av trærne i anleggsperioden.» Dette gjelder tre av eiketrærne i anleggsområdet.

Reguleringsbestemmelsene kan leses her, og klage på bystyrevedtaket kan sendes inn via denne siden (begge er eksterne lenker). Klagefrist er 29. august.

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...