Nordre Aker Budstikke

Mann frøs i hjel utenfor egen dør

På innsiden av døren var det flere mennesker.

døde: Politiet startet etterforskning etter at en mann i 40-årene ble funnet død rett utenfor huset sitt på Grefsen. Foto: FOTO: Kristin Tute Haga

Mens andre folk var tilstede i huset hans, frøs mest sannsynlig mannen i 40-årene i hjel - rett utenfor husveggene på Grefsen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.04.2012 kl 14:53

GREFSEN: Før jul i fjor ble en av beboerne fra Flexbo-prosjektet på Grefsen funnet død rett utenfor huset sitt. Politiet forteller nå at etterforskningen nærmer seg slutten.

- Ved alle dødsfall hvor det ikke er noen umiddelbar sikker dødsårsak, starter vi undersøkelser. I denne saken var det flere personer i de nærliggende husene og også tilstede i huset til mannen som ble funnet natt til 11. desember i fjor. Politiet har vært i kontakt med disse, og flere vitner er avhørt, forteller politioverbetjent Grete Metlid ved Voldsavsnittet.

Obduksjonsrapporten klar

- Nå er obduksjonsrapporten ferdig, og den viser at mannen mest sannsynlig har falt, blitt bevisstløs og så blitt liggende utenfor huset. Påfølgende nedkjøling ser ut til å være en mulig dødsårsak, selv om vi ikke har en helt sikker dødsårsak i saken, sier Metlid.


Saken vil for øvrig uansett nå bli oversendt til juridisk vurdering hos politiet.

- Men slik saken nå ser ut, så ser det ikke ut til at det foreligger noen kriminelt i tilknytning til selve dødsfallet.

Flexbo

Flexbo-prosjektet på Grefsen består av fem småhus på som skal huse folk som tidligere har bodd ute i Oslo, eller som ikke vil/kan bo i de eksisterende boligløsninger det allerede er tilbud om i Oslo. Det er også etablert lignende prosjekt annet sted i kommunen.


Det har vært mange diskusjoner om etableringen av Flexbo, siden den første midlertidige brukstillatelsen ble gitt for oppsettingen av småhusene - sommeren 2008.

I bydelsutvalget

Senest i forrige bydelsutvalgsmøte (BU) i mars ble saken igjen diskutert. I vedtaket fra BU heter blant annet:

«Bydelsutvalget i Nordre Aker er positive til etablering av boliger for vanskeligstilte i bydelen. Bydelsutvalget vil likevel minne om at tillatelsen til midlertidig etablering av Flexbo-boliger i Kapellveien 118 for lengst har utløpt, og mener dette ikke er akseptabelt. Det må snarest finnes løsninger i saken i tråd med formelle krav til vanlig saksbehandling. I den forbindelse bør også bydelen tas med på råd.»


Avisen har vært i kontakt med Bydel St. Hanshaugen, som er prosjektansvarlig for Flexbo.

- Byrådsavdelingen har et arbeid med Plan- og bygningsetaten om hva som kan gjøres videre på Grefsen. Bydelen vil nå undersøke hvor dette arbeidet står. De ansatte i Flexbo arbeider per tiden med en ny oppsummering av arbeidet. Denne ventes ferdigstilt før sommeren, ifølge avdelingssjef Sven Bue-Berger i Bydel St. Hanshaugen.

Vi har også vært kontakt med Majorstua politistasjon, som forteller at bosettingen ikke utgjør noen stor problemstilling for politiet.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...