Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Mariann var hjemme da tyvene slo til

Her lå Marianns PC. Den ble stjålet mens hun lå og sov. I PC-en var hennes bacheloroppgave lagret. Foto: ALEXANDER SYNSTAD

Mariann Staxrud Utstumo trodde det var avisbudet som kom tidlig om morgenen i Midtoddveien på Kjelsås. I stedet var det tyver som brøt seg inn og stjal pc-en hennes. Og på den lå Marianns bacheloroppgave.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.03.2015 kl 11:17

KJELSÅS: Det var natt til lørdag Mariann lå alene hjemme og sov. Familien var bortreist. Hun ante fred og ingen fare da hun i halv fem-tiden hørte lyder fra første etasje i rekkehuset i Midtoddveien.

– Jeg trodde det var avisbudet. Jeg hørte lyder nede, men forsto ikke sikkert at de var inne i huset. Jeg forsto ikke at de hadde vært inne i huset før jeg sto opp dagen etter, sier Mariann.

Hun synes det selvfølgelig er uhyggelig.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Mistet oppgaven

– Det er veldig ekkelt at noen tar seg inn i hjemmet ditt på denne måten. Jeg har tidligere opplevd innbrudd da vi bodde i Myrerveien (også det på Kjelsås, journ.anm.). Men da var vi ikke hjemme. Dette var noe annet, sier Mariann.

Og sukker litt. For som om ikke dette var nok, hadde hun også hele bacheloroppgaven lagret på pc-en. Backup hadde hun ikke. Oppgaven skal leveres 5. juni.

– Hva skal man si? Det er ille nok å bli utsatt for innbrudd, og verre blir det når oppgaven lå på pc-en. Jeg skal nok klare å lage den på nytt, men det er veldig surt å måtte begynne på nytt. Å få igjen pc-en har jeg veldig lite håp om.

Mariann varslet politiet lørdag morgen. De kom raskt. Tyvene hadde etterlatt seg fotspor.

LES OGSÅ: Innbruddsraid på Korsvoll

Sikret spor fra to personer

Sporene ble sikret av politiet. Sporene tyder på at det er snakk om to personer, etter det Mariann fikk høre.

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med Majorstuen politistasjon i etterkant av innbruddet.

– Vi har mottatt andmeldelse i saken. Foreløpig er ingen pågrepet, og etterforskningen pågår. Spor er videresendt for analyse hos KRIPOS, forteller politiførstebetjent Inger Larsen.

– Det vil ta en viss tid før vi får svar på analysene, legger hun til.

LES OGSÅ:
Kjelsås-bolig gikk 2,2 millioner over takst
Sprittaxiene utvider: Selger narko til ungdom: – Livsfarlig, sier politiet

Vil bygge elleve etasjers blokk oppå idrettsbanen

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...