Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Markaloven rører ikke Maridalen

Maridalen-beboerne har også fryktet markaloven, men Miløverndepartementet bekrefter at Maridalen fortsatt vil være landskapsvernområde.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Maridalen: Maridalens venner og Maridalen Vel frykter at en fremtidig markalov vil overkjøre Maridalen som landskapsvernområde, som i dag er regulert under Naturvernloven.

Maridalen vernet

Nordre Aker Budstikke kontaktet Miljøverndepartementet, og rådgiver Gaute Voigt-Hanssen i departementet bekrefter at hensikten med det nye lovforslaget ikke er å endre status for Maridalen.

- Verneområder som Maridalen vil ikke bli berørt av en ny markalov, og området vil forsatt være landskapsvernområde under Naturvernloven, sier Voigt-Hanssen.

Høringsuttalelser

Solemskogen og Sørbråten frykter også en ny markalov, og at loven vil "slå beina under" de foreslåtte reguleringsplanene for området. Begge vellene har avgitt sine høringsuttalelser til departementet. Voigt-Hanssen kan inntil videre berolige Solemskogbeboere og Sørbråtenbeboere med at departementet vil legge vekt på høringsuttalelsene i det videre arbeidet med markaloven.

- Hele poenget med en høring, er jo å få inn reaksjoner på lovutkastet, og på grunnlag av uttalelsene arbeide videre med utformingen av den nye loven.

- Departementet ser behovet for at planer som fremmer miljøbeskyttelse, og som ikke er i strid med formålet med markaloven, bør kunne vedtas . Slike planer forutsettes undergitt en reguleringsmessig vurdering av kommunen i samråd med fylkesmannen, etter de midlertidige rikspolitiske bestemmelsene i Oslomarka, sier Voigt-Hanssen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...