Nordre Aker Budstikke

Måtte takle strømstans

Arne Aasrud fra Røa, leder optikerne under svært krevende forhold. Det er både varmt og hektisk, men alle som kommer til synsundersøkelse får hjelp. Foto: Specsavers

Det er klart for Kjelsås-mannen Philip Reilers tredje bloggrapport fra Tanzania. Denne gangen måtte teamet takle strømstans på sykehuset.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.09.2017 kl 11:57

KJELSÅS/TANZANIA:Helsevesenet i Tanzania er dårlig utbygd og private initiativ blir derfor godt mottatt hos innbyggerne her. Til Eyecampen kommer både barn og voksne. Vi har tilholdssted på et sykehus, og flere sykepleier-studenter har vært innom for synsundersøkelser.

Mange skoleelever kommer også i sine flotte uniformer. Damene er iført sin fineste stas, og de fargerike kjolene deres lyser opp Tumbi Hospital der de tålmodig venter på at det skal bli deres tur.

Specsavers har alliert seg med denne gjengen, som assisterer oss. Adutch (t.v.) leder teamet som hjelper oss med tolking og fasilitering. Foto: Specsavers

LES OGSÅ: Endelig kunne hun lese avisen igjen

Sistnevnte var det god bruk for da strømmen plutselig forsvant etter bare én drøy time av dag nummer to.


Med optisk utstyr som krever elektrisitet, fikk vi plutselig en uventet utfordring. I alle fall for oss. Men det lokale Specsavers-teamet var forberedt.

LES OGSÅ: Hvem får Sigurds briller?

Vant med denslags hendelser, stilte de med aggregat og fikk satt igang dette, så vi kunne fortsette med synsundersøkelsene før køen kom helt ut av kontroll.


Imponerende av optikerne, anført av Arne Aasrud, som jobber iherdig i et varmt og svært hektisk synsprøverom og som beholdt roen da takvifter, lys og utstyr forsvant sammen med strømmen.

Eyecampen er populær og Joyce er fornøyd med sine nye solbriller, som årets brillemodell Camilla Svanberg, har gitt henne. Den sterke solen er en medvirkende årsak til skader på øynene i Tanzania. Foto: Specsavers


Vi har merket oss at det er mange sykepleier-studenter som kommer, og det er veldig hyggelig å kunne bidra til at disse unge menneskene får lesebriller.

LES OGSÅ: Endelig på plass!

De store synsavvikene er det som regel de godt voksne som har. Shene er en av disse. Han er en 49 år gammel sikkerhetsvakt, som etter synsundersøkelsen viste seg å ha behov for briller med en styrke på +10.

Briller med slike styrker krever litt leting, og etter en leteaksjon fant optikerassistent Karoline Evandt frem riktige briller til den stakkars mannen, som nødvendigvis må ha hatt visse utfordringer med å utføre pliktene sine på jobben.

Onsdag får vi en fridag, men det er meldt «heavy rain», så det gjenstår å se om den planlagte utflukten til en av paradisøyene blir noe av.


Uansett så har nok hele Specsavers-teamet godt av en liten pause, etter et par usedvanlig hektiske og innholdsrike dager.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...